Advertisement

♫ Sondre Justad møter The 1975?

12. mai 2017 kl. 00:00
(ALVIN SANTOS TJERNSHAUGEN)

(ALVIN SANTOS TJERNSHAUGEN)


Musikk-Norge har allerede mye bra å by på om dagen, og nå kommer enda et friskt pust: Lyse Netter. Samtlige i gjengen er født og oppvokst i Lofoten og bor for tiden i Oslo. I tillegg innehar de et av Sondre Justads faste bandmedlem.

De har nå altså samlet seg, og laget lydbildet de alltid ønsket å høre mens de vokste opp. Med et friskt og catchy popsound, ispedd 80-tallsentusiasme og dansegulvvennlig poprock, har de med «Prøva igjen» endt opp med en klar sommerhitkandidat.

Tips: Hør på denne i et sommerlandskap hvor dagene sømløst glir over i hverandre. Når dagene fyller deg med energi og kveldene gir rom for store idéer og intense forelskelser. Da er Lyse Netter i sitt ess.

Bandet har produsert låta selv, og den er mikset av Odd Martin Skålnes. Hør det allerede radiolista sporet mens du leser vårt supertrivelige intervju med bandet.

Halla, Lyse Netter! Hvem er dere?

– Fem karer fra Lofoten, bosatt i Oslo og 10-12% i København. Hvis du lurer på hvorfor vi bare er fire på bandbildet var det fordi vi fikk platekontrakt på singelen vår (yay) og måtte ta bilde lynraskt mens sistemann var bortreist. Mennesker som kan PR har i etterkant fortalt oss at det var en litt dårlig idé og kanskje kan virke forvirrende, men men, ja ja. Vi har prøvd å kompensere under her:SI HEI TIL ISAK, ENDRE, ØYSTEIN, LARS OG SVERRE <3 (ALVIN SANTOS TJERNSHAUGEN)


Hvordan kom dere på bandnavn? Var noe annet oppe for diskusjon?

– Først leide vi inn kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese til å gjøre en analyse av hva som var våre core values og vår purpose, deretter reiste vi til Ona Fyr hvor vi hadde teambuildingworkshop med bootcamp og moodboardet uttrykket vårt – hvor vi til slutt endte opp med tre navn på blokka. Til slutt la vi profilarbeidet ut på et anbud som Trigger PR vant (de er så fremtidsrettet atte) og de landet det endelige navnet. Stiv pris per ord om man kun ser på alle nullene på fakturaene, men lett verdt det spør du oss. 😉

– Vi hadde faktisk et navn til på tapeten: Kongstind! Det er et fjell som ligger rett ovenfor fjøset(!) vi pleide å øve i da vi var kids, og på andre siden av fjellet lå skianlegget vi kjørte snowboard i – gode minner! Men vi fant ut at det hørtes litt mørkt og raskt og metall ut. Så har Lyse Netter noen gode vibber med seg, har det ikke?

Absolutt gode vibber. Vi har slitt med å ikke høre ihjel låta deres de siste dagene. Er det en del av deres onde plan for verdensherredømme?

– Så gøy at dere liker den! Og ja det er planen, bare at planen er snill! Planen er snill! *repetér til alle skjønner at planen er snill*

Ok, den er snill! Hva handler låta om?

Endre: – Er det for gammalt å ta en Freddie Mercury; «If you see it, baby, it’s there»? Om det er et kjedelig svar kan jeg si at den på sett og vis handler om å skjønne om du har gitt opp eller ikke. Og at man kan tenke på det i både et personlig og et globalt perspektiv.

Hva vil dere aldri prøve igjen, da?

Sverre: – Blekksprut-mousse

Endre: – Klamydia, ungdomsskolen (ingen sammenheng forøvrig)

Øystein: – Å tisse med chili på hendene. Og den nye Cola-varianten til Red Bull. Shtøøøøøøøgg, unødvendig.

Isak: – En todagers på Kiel-ferga.

Lars: – Jeg lærer aldri jeg, så jeg vet ikke egentlig.

Er det noe spesielt i fisken der oppe, eller er det bare flaks at ca. alle man vet om fra Lofoten er sjukt musikalske? Hva er deres hemmelighet?

– Det er mye spesielt i fisken der oppe blunkesmiley! Vi tror nok at hemmeligheten er dialekten. En gudegitt melodisk dialekt som klinger ut fra bratte, snødekte fjell, rett ned i havet og torsken som vi alle er så glade i.

Word. Hvordan er det å hoppe etter Sondre Justad? Håper dere på å få stjålet noen av hans 16 år gamle, hylende fans?

– Det er faktisk litt skummelt, fordi det har kommet så utrolig mye bra nordnorsk pop og rock de siste årene! Utrop til Sondre seff, åpenbart Kråkesølv, Svalestup, Kajander, Lamark, Virkelig, osv. Så vi er litt bekymret for om folk vil oppfatte oss som noen som kaster seg på en trend litt for sent når vi nå gir ut musikk på nordnorsk.

– Altså, Sandra Lyng slipper singel på dialekt før vi gjør det, så vi kan nok ikke kalle oss superhippe 2019-style. We ain’t akkurat the iPhone i 2007, men håper at folk liker musikken vår. *kanin i cocktailglass-sticker* *knørvete kanin-sticker*

Når du er harry, svett og stolt av det #denfølelsen 🤔

Et innlegg delt av Sandra Lyng (@sandralyng)
Hva skal dere gjøre på 17. mai?

Sverre: – Gå på ski. ☺

Endre: – Drikke eller hvile.

Øystein og Isak: – Skal på boblende all day long 17. mai-frokost hos Lars og godguttene han bor med. Håper å vinne potetløpet i år!

Lars: – Rydde opp etter brødrene Alsos.

Nå som dere snart blir kjendiser (vi spådde det først), hvilken reality-serie sier dere ja og hvilken sier dere nei til?

Endre: – Ja: Fangene på fortet (was it reality? Hvorfor finnes det ikke lenger?), Skal vi danse fordi jeg er imponerende dårlig til å danse. Nei: Pærra.

Sverre: – Her kommer jeg til kort. Var det Skårungen som ble spilt inn i Lofoten?

Øystein: – Det må nok bli Den store reisen som gikk på NRK i 2008.

Isak: – Definitivt Den store reisen som gikk på NRK i 2008.

Lars: – Ja til Nattpatruljen og OSL-24/7!

Blir det snart konserter og mer musikk?

– Mer musikk blir det så absolutt. Vi mikser neste singel akkurat nå og vi tenker å gi den ut til høsten! Vi har også blitt booket til å spille på John Dee under Øyafestivalens klubbdag, så det blir vår store livepremiere.

– Men first things first, legg til Prøva Igjen i spillelisten din og del den utrolig gjerne på SoMe of choice – fordi da synes Spotify vi er kule og putter oss i andre lister og tenk – kanskje vi en dag kan bli like populære som Vidar Villa?

Se også: ♫ Norah Benatia (20) byr på GIRLPOWER