♫ Seriøs julesang fra Staysman: – Det skumleste jeg har gjort!

29. nov 2018 kl. 00:00

– Jeg har ikke turt før nå.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Stian Thorbjørnsen (@staysman)Oslo Spektrum-aktuelle Stian Thorbjørnsen vet å lage
seriøs feststemning, men hvor mange ganger har du hørt ham synge 100 % inderlig? I dag blir kanskje den første. Etter å ha dominert
Spotify-topplisten med kjendislandslaget sitt slipper han nå en julelåt helt blottet for gimmicks. Staysman tolker nemlig Amund Enger-klassikeren «Himmel på jord», gjort ekstra godt kjent via Kurt Nilsen og KORK i 2010. 


– Dette er kanskje det skumleste jeg noen gang har gjort, sier Stian om det Jesper Borgen-produserte slippet. 
Vidar Løvstad spiller gitar, mens Spellemann-vinnende Aage Kvalbein er med på cello.

Hør her: 

 

Gratulerer med dritflott julevise, Stian! Er det gullrekka-gigen som har gjort deg så seriøs?

– Tusen hjertelig takk! Har hatt en drøm å lage egne versjoner av klassiske julelåter en stund, men har rett og slett ikke turt før nå. Det er utrolig skummelt når man skal begi seg igang med en låt så flinke artister har gjort fra før. Har prøvd å gjort den til min egen og håper virkelig folk liker det. 

Bortsett fra låtene til kompisene og artistene dine, hvilke tre julelåter betyr mest for deg?

– «Himmel på jord» vokste mer og mer på meg etterhvert som vi jobba med den. Det tredje verset åpner med «jeg sloss og jeg led, gjorde alt for å vinne…» og det oppsummerer vel kanskje de siste 10-11 årene i livet mitt på en grei måte. «Stjernesludd» med Dumdum Boys er også en vanvittig fin låt. I kategorien galskap finner vi Cindy Laupers og The Hives’ «A Christmas Duel». 

 

Hva ønsker du deg til jul? 


– Bortsett fra et helikopter med 2 etasjer og en statue på Rådhusplassen (Halla TIX) ønsker jeg at noen kan få banka inn i hodet mitt at det faktisk er lov å slappe av litt og at jeg faktisk gjør det. 
Det ønsker vi også! Hvordan ser en perfekt jul à la Staysman ut?

– Mest mulig rolig og behagelig, og får jeg med meg Donald og den irriterende fuglen på SVT1 er det alltid et tegn på at julekvelden blir bra. 

Se også: Staysman, Lazz & Lothepus: – Det mest naturlige samarbeidet siden Michael Jackson og Paul McCartney