Hopp til hovedinnhold

♫: Sassy Bodø-søstre = søte som chili?

CHILI VANILLI (FACEBOOK)

Under navnet Sweet Like Chili lager søstrene Rikke (16) og Sofie (19) Braseth det de selv kaller pianopop med attitude. To og en halv måned etter debutsingelen «Drummer Boy» droppet, er søstrene nå klare med andre smakebit fra debut-EPen, som er ventet til våren. Fredag 1. mars slapp de singelen «Monica Bellucci», en frekk pop-perle med et desto frekkere cover (se nederst i saken). Vil Bodø-søstrene blåse opp i år som en nordavind? I god 730-ånd hollererte vi på den dynamiske DNA-duoen, sånn – bare for å være tidlig ute, lsm.
 
P$$T! Hør forrige singelen «Drummer Boy» her:
 
(Fortsetter under.)


Hei SLC, hva handler musikken deres om?

– Gutter, ambisjoner, venner, grizzlybjørner og kjekke trommiser.

Hva er det beste med Bodø?
 

– Det er en by med perfekt størrelse – ikke for stor, ikke for liten. Musikkmiljøet i Bodø er også helt fantastisk, og vi tror folk her har en egen stå-på-vilje for å få ting til å skje, slik for eksempel X Rockeklubb og miljøet rundt står for. En slik mentalitet er noe vi også har med oss i vårt arbeid. Guttene i Bodø er jo også ganske fine da…

Hva er det verste med Bodø?
 

– Burøylukta og kommentarfeltet til an.no.

«Norges svar på First Aid Kit» har dere blitt kalt… av dere selv. Det en ganske breial påstand, med tanke på at de svenske søsterne får terningkast high five fra hele verden. Eller er det ikke?
 

– Det er jo en naturlig sammenligning i og med at vi er søstre, cirka jevngamle og synger flerstemt. Sammenligningen med dem kommer ikke fra oss, vel og merke, men er en paralell andre har trekt på vegne av oss. Vi driver jo i utgangspunktet med musikk som er veldig forskjellig fra deres, men vi har veldig stor respekt for First Aid Kit, og synes sisteplata deres er helt fantastisk.

Enig. Så, hvilke norske artister ser dere mest opp til?
 

– Vi så Sandra Kolstad under Bodø-festivalen Kjerringråkk, og ble helt forelska! Ellers digger Rikke Razika, Maria Mena og Susanne Sundfør, mens Sofie er superfan av Fjorden Baby!, Kaja Gunnufsen, Marit Larsen og Briskeby. Eva & The Heartmaker er også et band vi begge ser opp til – de lager smart og sexy pop, og det liker vi. Og så Casa Murilo, så klart. De er helt ville live!

Hvilke norske artister vil dere gjerne se mindre av?
 

– Prøver dere å skape overskrifter? Frekt. Vi sier ingenting.

Håhå. Hvis dere kunne få velge tre norske mannlige kjendiser som musikkvideo-babes, hvem ville dere gått for?


 

– Petter Northug (Rikke), Bjørn Sundquist (Sofie) og Mikhael Paskalev (begge). Den barten er det klasse over.

Hadde det blitt snakkis om Tone Damli hadde stilt opp på samme type coverbilde som deres lekre «Monica Bellucci»-sak?


 

– Garantert.

(Enig!)


Se også: Bodøs jentesvar på Justin Bieber? ♫

Nyeste saker fra 730.no

Les mer