Hopp til hovedinnhold
ØREULV (OLE MARTIN HALVORSEN/ECCENTRIC)

♫ Rett ut av Ytre Enebakk

ØREULV (OLE MARTIN HALVORSEN/ECCENTRIC)

Hunken fra Follo er tilbake. Vel, Thomas Eriksen har aldri vært borte fra musikken, men etter 2010-debuten som artist (730 var på slippefesten), har han fokusert på produksjon. Noe som har gått godt, jamfør deal med Los Angeles-baserte APG sammen med norske Kid Joki. Men i dag slipper Thomas sin egen singel
«Lost In Translation» under sitt ferske navn earwulf via broren Davids label Eccentric. Han serverer lekker urban pop; en voksen vri på Bieber – med Eriksen-swag. Sjekk ut slippet nedenfor vår chat med godsnuten.

Hei Thomas! I 2011 ble du Spellemann-nominert for det rålekre debutalbumet Cannibal. Men etterhvert ble det stille rundt deg som artist. Hvorfor?

– Nei, godt spørsmål. Jeg tror på mange måter jeg følte at jeg oppnådde det jeg ønsket med det albumet, og jeg blir fort rastløs musikalsk. Så jeg beveger meg gjerne videre når jeg har gjort noe og leter etter neste utfordring. Så på en måte har jeg bare fulgt inspirasjonen.

Hva gjør at tiden nå er inne for comeback?

– Jeg har lenge tenkt at det hadde vært fett å sluppet noe som earwulf, og det har samlet seg en liten mengde låter som jeg har vurdert å gjøre noe med. Så når «Lost in Translation» ble til så var det akkurat som det var den jeg hadde ventet på, og da var det ikke noen grunn til å ikke gjøre det egentlig.

Du har holdt deg veldig opptatt som produsent, i de siste for store navn som Charli XCX, Jason Derulo, Bazzi, Kyle og G-Eazy. Hvordan får du til dette selv om du bor i Oslo?


– Det blir jo en del reising mellom LA, NY og Oslo så klart. Og det blir også veldig mange mailer og forskjellige versjoner som sendes frem og tilbake med feedback fra både labels og artister og alt mulig som er litt vanskelig å formulere via mail. Men så blir jo låtene ferdige til slutt så det fungerer overraskende bra egentlig.

Er det mer skøy å være i studio med artistene når de legger vokal på din musikk?

– Ja det er jo det, det er jo mye gøyere å være med i alle ledd av en låt man lager, men det skal også sies at det er noe gøy med å plutselig uten forvarsel få tilsendt en versjon av en låt hvor plutselig noen har spilt den inn også.Hva kan du si om budskapet og sounden på «Lost in Translation»?

– Nei, hva skal jeg si. Jeg vil helst at lytteren skal danne sin egen mening om hva den handler om. Men sounden har jeg bare kost meg med, selve hovedlydene som du kan høre i introen og som går gjennom ca hele låten er bare stemmen min som jeg samplet f.eks.

Hva har låten til felles med filmen + hva syns du om filmen?

– Altså først og fremst så er Bill Murray en av favorittskuespillerene mine, og jeg elsker så klart filmen. Og hvis jeg sier for mye om hva jeg synes de har til felles så sier jeg plutselig for mye om hva låten handler om for meg, men jeg tror at det er mye i både filmen og låten som veldig mange kan relatere til på en eller annen måte.

Du gikk fra platinablond sveis til blått hår. Hvordan forklarer du denne reisen?

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde men jeg sparte til langt hår i to år også trengte jeg bare en forandring, tydeligvis, så da ble det blondt først, også er frisøren min (amnt) relativt glad i å farge hår så etter jeg hadde gjort det så ville jeg teste noe annet og da ble det blått. Mulig det blir noe helt annet neste gang.

Du er partner med nyrike Kid Joki fra Stavanger. Hvordan er han å ha rundt seg?

– Nei, det er jo spennende det, først og fremst kommer han til å reagere på at dere ikke skriver navnet hans med små bokstaver. Han er en veldig bra fyr og en av mine beste venner, alltid like positiv og backer alltid.

Hvilke norske artister inspirerer deg?

– Norge har jo etterhvert blitt et veldig gøy sted musikalsk, jeg blir inspirert av alt som er fett og utmerker seg jeg as. Nasty, Cashy, Lido, kidjoki, Seeb, Ina, Astrid, Sigrid, Julie, Caroline Ailin, Axident, Coucheron, Martin Sjølie, det er mange flere som gjør det bra om dagen og det er drit inspirerende og fett å se alle sammen og jeg heier hardt på alle. Norge ❤️


Hva er planen for 2019?

– Bare fortsette med det samme egentlig, jobbe og reise og slippe noen earwulf låter til. Kanskje starte en egen instakonto for Tørnup.

Hør earwulf
«Lost In Translation» feat. Alex Issak her:

♫ Sjekk ut earwulf x G-Eazy

Nyeste saker fra 730.no

Les mer