Hopp til hovedinnhold
EKTE DRONNINGER (LINN HEIDI STOKKEDAL)

♫ Razika om comebacket: – Den er rett og slett nydelig

EKTE DRONNINGER (LINN HEIDI STOKKEDAL)


Det føles nesten litt surrealistisk å skrive det, for vi har ventet så lenge, men ENDELIG er altså Razika tilbake. Det føles som en liten evighet siden sist, og det har det jaggu nesten vært også.

Bergensernes forrige album Ut til de andre kom i januar 2015, mens låta «Se deg ikke tilbake» kom ut sommeren 2016. Det er altså høyst på tide med en gjenoppstandelse, og vi kunne ikke bedt om en bedre.

30. november kommer det splitter nye albumet Sånn kjennes verden ut, men allerede i dag slippes singelen «En sjanse til». Den deilige, superfengende låta er produsert av Bergen-ringrev Matias Tellez (Sondre Lerche, Young Dreams).


Vi skulle dog ønske at «En sjanse til» varte i elleve minutter og ikke i underkant av tre. Heldigvis er den så bra at vi kan ha den på repeat, så det blir elleve hvis man vil :))) 


Uansett. Bandet legger ut på turné i januar, hvor de besøker både Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø.
 


Hør «En sjanse til» mens du leser vår ferske prat med Razika nedenfor!

Hei Razika, velkommen tilbake! Hvordan føles det?

– Det er både deilig og skummelt og slippe ny musikk! Deilig fordi vi har jobbet med det lenge, og skummelt siden vi aner ikke om folk kommer til å like det eller ikke!

Vi holder en knapp på at folk kommer til å elske. Hva har dere drevet på med de siste årene?

– Egentlig bare turnert! Da vi prøvde oss på et hvileår i 2016 spilte vi nesten 100 konserter. Vi var dårlige på å si nei til ting og skjønte at om vi skulle klare å skrive ny musikk trengte vi god tid og litt mer fritid. Så da sa vi nei til konserter og skrev låter istedet.

Det høres lurt ut. Men dere, gratulerer med skikkelig fin låt! Hva handler «En sjanse til» om?

– «En sjanse til» er den eneste låten vi har skrevet alle fire. Vi prøvde å la teksten være litt åpen, slik at man kan lage sin egen versjon av hva den handler om. Men det store temaet er å innse at man har gjort noe man angrer på. Og alt man ønsker seg er en sjanse til.

Hvis dere fikk en sjanse til (til hva som helst), hva ville dere gjort?

– Ikke stilt opp i Elle-magasin hvor vi ble stylet til det ugjenkjennelige.


<333 (LINN HEIDI STOKKEDAL)


Hahaha. Hva mer har vi å forvente på resten av plata?

– Den er roligere! Litt saktere tempo enn de forrige låtene. Mykere, varmere og finere. Den er rett og slett nydelig, synes vi.

Det tror vi på at den er! Hvordan har det vært å samarbeide med produsent Matias Tellez igjen?

– Helt fantastisk! Matias produserte vår første plate i 2010 da vi var 19 og han var 21. Vi hadde aldri gitt ut plate, og han hadde aldri produsert en. Åtte år etter var det virkelig helt perfekt å gå tilbake til han. Det føltes som å komme hjem. Han er en helt vanvittig kreativ produsent, og får virkelig det beste ut av oss. I tillegg er han ekstremt morsom. Så vi har hatt det veldig gøy.

Dere legger ut på en solid turné i vinter, hvor gleder dere dere mest til å spille?

– Vi gleder oss til alle konsertene, men det er alltid stas å spille i Bergen, da føler vi oss som ekte dronninger. Det blir også veldig kult å spille Rockefeller alene for første gang, det har vi aldri gjort før. Vi bare håper det kommer litt folk.

Vi lover å komme! Bortsett fra å spille inn musikk, hva har dere gjort i sommer?

– Hatt sommerferie for første gang på veldig mange år!

Hva skjer fremover?

– Vi kommer til å slippe et par singler før platen kommer i november, og det gleder vi oss veldig til. Ellers skal vi bruke høsten til å lære oss sangene på nytt. Begynner å bli en stund siden vi var i studio og vi glemmer fort de nye låtene.

Se også: Razika har coverband – i Japan

Nyeste saker fra 730.no

Les mer