Hopp til hovedinnhold
Norsk førpremiere!

♫ Rå R&B-debutant fra Bodø om lystløgnere ?

1..2..3…Appelsin??

Et innlegg delt av Julian Audy (@julianaaudy)

Denne har vi gledet oss til å vise frem!

Fredag slipper den unge og uvanlig lovende Bodø-artisten Julian Audy debutsingelen «Lystløgner», men vi har fått lov til å vise frem musikkvideoen noen timer i forkant. Låten er produsert av Rognan/Oslo-talentet Kjetil Bjelvin (også kjent som gitaristen til Sondre Justad), med god studiohjelp fra Magnus Eliassen og Fredrik William Olsen (Kråkesølv).

Bli bedre kjent med godgutten fra Nordland nedenfor <3

Se premiere på musikkvideoen til «Lystløgner» via fotograf Terje Arntsen:

Hei Julian! Hvordan har du det akkurat nå? – Jeg har det utrolig bra! Vi hadde førpremiere på «Lystløgner» i går med masse venner, bekjente og familie på et sted som heter Dama Di i Bodø. Det ble god kok og kanskje en enhet for mye. Så akkurat nå sitter jeg å ser på bilder og videoer fra gårdagen og prøver å la det synke inn, for det var rett og slett jævlig fett!

Kan du fortelle litt om deg selv? – Jeg er en fyr på 23 år (snart 24) fra Bodø som digger å lage musikk, digger å prate sjit med både kjente og ukjente, og er alltid i godt humør. Kan også spille slagverk (om det er krise), men er tryggest på gitaren og i FL Studio. Jobber i klesbutikk nå, men har akkurat fått meg jobb i Groud handlingen til Widerøe, så ser fram til noen tunge løft i sommer. Flytta også inn i ny leilighet i går!

Jøss, du har jo alt på stell om dagen. Hvordan ble debutsingelen din «Lystløgner» til? – Jeg tror alle kjenner, vet om eller har en lystløgner i livet sitt, og hvis du ikke har det er det kanskje du som er lystløgneren?

Godt sagt. Er teksten inspirert av virkeligheten?

– Selve sangen kom til en dag jeg var ute på byen med noen av kompisene mine, så kom plutselig min babymama gråtende ut fra utestedet vi var på. Jeg spurte hva som hadde skjedd, så fortalte hun at en av mine «nære venner» hadde fortalt at jeg hadde gjort masse shit som jeg overhode ikke hadde gjort, for så å prøve seg på henne selv. Da var det en passe frustrert Julian som dro hjem for å skrive ut aggresjonen, og nå gleder jeg meg bare til å vise fram den ferdige låten! Jeg sloss aldri. Fortsetter nedenfor

Mye artig som skjer for tiden! #staytuned ?: @tarntsen

Et innlegg delt av Julian Audy (@julianaaudy)

Hvordan var det å lage musikkvideoen? – Det var sykt fett, men det var også en dag fylt med litt panikk. Dagen før vi skulle spille den inn fikk jeg tilsendt en insta-story hvor den ene danseren i videoen var på legevakta med en ganske alvorlig skade i ryggen. Tre timer etter vi egentlig skulle startet opptaket dro vi for å hente han, og da var det bare å smøre på med voltaren-gel og smertestillende. Det sier mye om hvor jævlig rå danserne er! Noe som også er jævlig rått er at videoen ble filmet i ett take, så det var ikke bare danserne som var sliten etter innspillingen. Big up til Terje Arntsen bak kamera for at det ble så bra som det ble!

Hvordan er R&B- og afrobeat-miljøet i Bodø? – For å være helt ærlig er det ikke der. Det er noen få DJs som spiller den type musikk, men om det ikke er et miljø her nå, så skal vi skape et miljø rundt det! Bodø har mange skjulte talenter. Hvilke norske artister inspirerer deg mest? – Blir veldig inspirert av Arif og gjengen i Nora Collective som har løftet sjangeren og gjort hip-hop og R&B til noe som den vanlige hen i gata hører på. Er også veldig inspirert av artister som Sondre Justad, Nico & Vinz (jeg har flydd flysimulator med Vinz!) og Karpe. Det er ikke bare på grunn av musikken de lager, men også presonlighetene til alle disse artistene. Det er noe med å ha så mye suksess som de har, og samtidig ha føttene godt planta på jorda.

– Ellers er jeg veldig inspirert av mye som kommer ut fra UK for tiden som er helt RÅTT!

Hva drømmer du om? – Drømmen er å ri på en hvit hest hjem fra byen, gjerne iført rustning og med en lanse i venstre hånd. Neida. Joda. Har du ellers noe på hjertet? – Send sola og varmen nordover, sjekk ut insta-profilene til danserne i musikkvideoen Alain (@Alstony) og Jayjay (@Jayjayrheil) og putt «Lystløgner» i spillelista di. Og ikke sloss!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer