Hopp til hovedinnhold

♫ Premiere på Ruben via Ruben

HEISANN (KIM ERLANDSEN/NRK P3)

God jul på etterskudd til alle musikkelskere med tilgang til P3:
Lydverket-prinsen Ruben Gran får sitt eget show hver mandag til torsdag kl. 19:00 til 22:00, med kliss ny musikk, slagere, intervjuer, gjester, opptredener og mye mer. Navn? The Ruben Gran Show Ruben, enkelt og greit. 730 tok en prat med den Oslo-baserte Halden-hunken.

Hva kommer vi til å få servert via Ruben?

– Enorme mengder av den beste nye musikken innen de fleste rytmiske sjangre, først og fremst utvalgt av den heite redaksjonen, men også med bidra fra lyttere, fans og artistene selv. Aktuelle tilfeller av sistnevnte skal selvsagt besøke oss i studio flere ganger i uka også, for å prate både lett og tungt og for å spille live. Vi kommer til å by på både kjente navn og de som snart er det, konserter, anmeldelser, debatter og generell raus, laus og frodig stemning.

Hva kommer vi IKKE til å få høre?

– Musikken som morra di liker.

Håhåhå… Så, hvordan skiller Ruben seg fra Lydverket?

– Dette programmet blir tre ganger så langt, og med det blir dette enda mer variert i musikken vi spiller. Også kommer vi til å bli bedre kjent med artistene som musikkelskere i større grad, ikke bare utøvere. Lytterne vil bli litt mer delaktige, også har vi en bunke nye spalter som er litt unna Lydverket-universet. Det blir hot.
 
Fortsetter nedenfor.

Hva skjer med Lydverket?

– Det har allerede skjedd. Lydverket har blitt knadd, utvidet og fått nytt navn.
 
Fortsetter nedenfor. 

Ah, gotcha… Hvilken låt og hvilken plate hørte du mest på i 2013?

– (Justin) Timberlakes «Mirrors» og Blood Oranges «Chamakay» fikk kjørt seg grundig i fjor, mens skiva som har passet til de fleste anledninger er Deafheavens Sunbather.Hvilke tre ferske norske artister kommer man – trolig – til å høre mye om i 2014?

– Kaja Gunnufsen, Arshad Maimouni og Emilie Nicolas. Ikke trolig. Garantert.


Ruben har premiere på NRK P3 mandag 20. januar.Fun fact ifølge ordet på gatene: Når Ruben ikke hører på, skriver om eller spiller musikk, så sysler han med bifolket sitt som bor i en kube på Nesodden – og lager utsøkt honning.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer