Hopp til hovedinnhold
(PÅL LAUKLI/OSLO RECORDS)

♫ Premiere: Dobbelt opp fra funky norsk duo


(PÅL LAUKLI/OSLO RECORDS)


OPPDATERT: Singelen er nå #2 på Spotify Global Viral 50!

Rasmus Thallaug og Magnus Falkenberg står bak Norges kanskje eneste duo i den stilige sjangeren «electronic disco». (De er iallfall den feteste duoen i klassen!) 


Kappekoff viser i dag frem ny singel, oooog en ekstra kul live-snutt fra den forrige. På «Human Touch» teamet de opp med Maya Vik, og laget en deilig video i Phat Cat Studio. (Se premiere lenger nede i saken.) 


Sjekk ut premiere på den dagsferske singel «All Day Long» her, og se vår koseprat med Kappekoff under! 


Hei Kappekoff! Hvem er Kappekoff, og hvor kommer navnet fra?
Magnus: – Kappekoff er Rasmus og Magnus, vokalist og bassist. Det er spennende å jobbe med dualiteten mellom bunnen og toppen i musikken vår, og vi eksperimenterer mye med å bytte på hvilke roller bassen og vokalen har i musikken.
– «Kappekoff» kommer fra Nederland. Vi var på turné der med et annet band, da vi så en reklame for et lokalt Nederlandsk bryggeri, der det var en general med navn Kappekoff som badet i øl fra dette bryggeriet. Det er litt sånn vi ser på musikken vår, vokalen bader i bassen.
Rasmus: Damn straight, Magman Falkenstein. For å komme seg inn i studio vårt (som heter «Berlin» btw) må man igjennom en flisebutikk som heter Far­Far Fliser… gå helt til tops i tredje etasje over en foss! Der finner man Kappekoff sittende med en varm, nykvernet og fruktig koff kappe.
Nok om det! Hvem i Norge hører dere mest på akkurat nå?
Rasmus: – Jeg hører på Lido (Trippy Turtle), Kid Astray, Astrid S, Lemaitre, Røyksopp, Kimichi, Rytmeklubben…
– Generelt mye bra fra Norge om dagen. De nye! (RYXP er veteraner da… Men still going strong). Klarer ikke å velge ut hvem jeg hører mest på…Magnus: – Todd Terje! Og Ivan Ave 🙂

Fortsetter under 

Åpent spørsmål: Hvem er best akkurat nå?
Rasmus: – Hvem som er best avhenger helt av hva du ser etter! Jeg synes de som samarbeider på tvers av sjanger og epoke er de beste! Thomas Dybdahl f.eks. Han lagde en låt med Izabell og idag slipper Coucheron en låt med han. Det er så viktig for musikknorge at de mer drevne, erfarne artistene engasjerer seg i nykommerne! …Så Susanne Sundfør Du har ikke kanskje litt lyst til å, bare hvis du vil, synge på en av låtene våres? <3 <3 Kappekoff feat. «Disko Sundfør».
Åh ja! Men hvem er verst akkurat nå?
– Artistene er flinke om dagen. Verstingen må være sammenslåingen av By:Larm og Urørt, at Soundcloud kanskje skal bli tatt ned, Nrk Vs Dj Friendly og alle talentprogrammene der ute som misbruker så mange flinke folk (likevel props til deltakerne. De er tøffe som kjører på)!

Fortsetter under 

Hva handler den nye singelen «All Day Long» om?
Magnus:–  All Day Long er flersidig. Vi har tatt utgangspunkt i de mange disko­klassikerne som heter «All Night Long», som i hovedsak handler om nattlige aktiviteter ­ hva nå enn det måtte være ;). «All Day Long» er da det motsatte; det er et uttrykk man bruker for å beskrive enn vanlig hverdags­jobb/aktivitet man har hver dag…
Rasmus:  Som all musikk jeg skriver… Så handler det om en dame (…Jeg er såå «innovativ»). Eller… I sangen synger jeg om noen som er og chiller med musikk fra en bærbar radio og danser til musikken. Danser uten hemninger slik barn danser. Men sånn personlig så var det ei jente da… Er ei jente… var? Er ikke sikker.

Hva er det aller beste med Maya Vik?
Rasmus: – Selv om man er fra et lite sted i Norge så kan du nå ut hvis du vil og jobber hardt nok! …Hvem er det jeg prøver å lure? Er jo selvfølgelig det kick­ass håret hennes og slappbazzen (slenger også oppå der at bandet hennes er helt rått.)

Fortsetter under premiere på live-snutten til «Human Touch»

Hva er den største forskjellen på dere to?
Magnus: – Den største forskjellen er at Rasmus er en energibombe fra en annen verden (som dere sikkert kjenner igjen fra konsertene våre),
Rasmus: –…mens Magnus er mer calm &­ chilling in the back.
Siste spørsmål: Hva er planen for sommeren og resten av 2016?
Magnus: – Album!
Rasmus: – Hengekøye, laptop på fanget og Gin&Tonic i studio… Kommer til å henge mye der i sommer!


PS! I kveld feirer Kappekoff med slippfest på Verkstedet i Oslo. Sjekk ut event her.

Se også:Bli avhengig av Michael Douglas-spillet til Maya Vik

Nyeste saker fra 730.no

Les mer