♫ Oslo-gutt vs. djevelen

20. okt 2017 kl. 00:00

Ellingsrud, what’s good.

A post shared by Jonas Shablo Benyoub (@jonas_benyoub) on


Det er lett å lage en fet gate/mixtape-typ raplåt for kjernefansen. Det er dritvanskelig å lage en raplåt som blir en hit. Singelen som Jonas Benyoub i dag ga ut via Def Jam Norway (HVA ER DEF JAM NORWAY?) sikter kanskje ikke mot toppen av Spotify, men det fete slippet viser at den 23 år gamle artisten er allsidig.

Ikke at dette var hemmelig; kompis har bevist at han på strak arm kan spytte hardt («…på rappere», hei «Zlatan Remix») eller holde det smooth som smør («Youm Wara Youm»). Den nye singelen er et godt sted i mellom.


Sjekk ut «El Diablo», produsert av norske Kastel, nedenfor vår prat med Jonas.

Er El Diablo løst inspirert av Tory Lanez’ «Diego»

– Nei, «El Diablo» er inspirert av livet til en ungdom i Groruddalen. Beaten til Kastel inspirerte meg først og fremst, og feelingen var der fra første stund. Låten handler om en oppdiktet karakter som jeg har tatt inspirasjon fra mine opplevelser i Oslo. El Diablo er en negativ person/dop-dealer, som driver med mye shady business. Han som mange andre sliter litt på skolen og finner andre måter å tjene penger på. Pengene blir dessverre en av de tingene som er alt for enkle å tjene på en dårlig måte, og det gjør at barna i hooden ser opp til figurer som «El Diablo».


Hva synes du er fetest med hip-hop-scenen i Norge anno 2017?


– Karpe Diem var nok det feteste i 2017 for min del, stor s/o til resten av hip-hop-Norge som også har vært på banen dette året. Dere vet hvem dere er. Den urbane stilen kommer som ett varmt pledd over Norge nå, brr brr!


Hva er mest irriterende?


– Det mest irriterende må nok være å spise den siste
pommes-frites-en i skåla.


Okay, men hvis vi snakker om den norske rapscenen?


– Da vil jeg nok si at for få tenker på dybden i det de driver med.


Hvilke norske rappere motiverer deg mest nå om dagen?


– Hele Dreammakers er stor motivasjon. Samt Karpe og Nora Collective. Jeg må gi en high five til Cezinando også, selv om han er på noe mye mer enn hip-hop om dagen.


Hvor ser du deg selv i 2020?


– I 2020, hvis Gud vil, så håper jeg å fylle utsolgt Sentrum Scene og ha spilt en god del rundt i landet vårt. Jeg satser på å også krysse litt landegrenser, spille ball med Sverige og Danmark.

Sjekk ut Jonas Benyoubs «El Diablo»:

Se også: G-Eazy vurderer norsk rap – igjen! (VIDEO)