Hopp til hovedinnhold
SUSHI & KOBE

♫ Onge $ushimane og Great News-vokalisten gir nytt liv til bergensk perle

SUSHI & KOBE GLATTMANN (MARIA URBAN)

I 1981 ga de punk-inspirerte bergenserne i Gjennomslag ut debutalbumet Klare linjer, hvor låter som «Kommunikasjon» og «En stjerne skal bli født» ble lokale klassikere.

35 år senere gir Onge $ushimane (han som alltid er så blid i i Sushi x Kobe) og Glattmann alias Even Kjelby fra Great News (han med håret) ut en fullstendig ny versjon av sistnevnte.

«En stjerne skal bli født» ble kjapt en felles favoritt for Sushi og Even på Legal i Bergen, hvor de befant seg på hver sin side av bardisken. Ifølge Gjennomslag-låtskriver Svein Hovland handler låten om «det evige dilemmaet, hvor mye skal en artist selge av sjelen sin før han innser at han mister den».Fortsetter under originalversjonen 

Onge $ushimane oppdaget låten da han var på Spotify-jakt og hørte på inspirasjonskildene til nyere band som Fjorden Baby!, John Olav Nielsen & Gjengen og Razika. Da han kom over «En stjerne skal bli født» falt han umiddelbart for stemningen i låten.

 
– Du blir glad når du hører «En stjerne skal bli født». Det er driven i låten, som er ganske happy, men så er teksten noe helt annet. Følelsen av å føle seg gjennomskuet og samtidig gjennomskue andre, forteller han. 

– Når du covrer en låt har du veldig stor respekt for originalen. Det å tørre å lage en bra versjon er vanskelig. Man er veldig ydmyk overfor de som har laget den, men samtidig så må man tenke «fuck it, det er deres låt, men nå lager vi vår versjon». Det var vanskelig likevel, å få på plass den selvtilliten, til å lage noe bra ut av noe som allerede er jævlig bra. 

Låten slippes på mandag, hør snikpremiere via 730 her: 
Svein Hovland fra Gjennomslag gir tommel opp til den vidt forskjellige 2016-versjonen. – Jeg liker veldig godt coverversjonen, vokaluttrykket er passe laidback og ikke for perfekt – da får den en ekthet og identitet som skiller den fra alt annet. Arrangementet og tempo er perfekt, vokal og arr gjør at låten blir mindre anklagende og mer sår. Jeg synes det er skikkelig gøy at dere velger å gjøre en av våre låter. Det er en ære. Takk.

Se også: Sondre Justad tolker Karpe Diem

Nyeste saker fra 730.no

Les mer