Hopp til hovedinnhold
TILBAKE I OSLO ETTER OPPSVING I LONDON OG LOS ANGELES (FREDRIC POSÉ)

♫ Norske Synthomania slapp deilig debut rett etter Stargate-møtet

TILBAKE I OSLO ETTER OPPSVING I LONDON OG LOS ANGELES (FREDRIC POSÉ)

Synthomania har holdt det nede i rave-undergrunnen på klubber siden 2011, samtidig som han har produsert musikk for seg selv og for andre. (For eksempel Emilie Nicolas «Grown Up» og «Pstereo».) I 2016 ble han plukket ut av blant flere hundre søkere til å få være med på Masterclass i London og LA i regi av Music Norway, der han fikk møte norske veletablerte folk som Stargate, Fred Ball, Electric og Two Inch Punch.


Vinderen-gutten Marius Bjørnson alias Synthomania (50% av AMTRXX) er nå ute med sin lekre debutsingel «Stumbling» med Synne Sanden og Martin Halla. To personer han er stor fan av.


– Når jeg lager musikk er jeg opptatt av å ta lytteren med på en reise, sier Syntho til 730.


– Jeg har vært heldig som har fått med meg både Synne Sanden og Martin Halla i denne låta. De er to utrolig dyktige vokalister jeg føler sterkt for personlig.


Masterclass-erfaringen beskriver han som meget verdifull.


– Til tider har vært usikker på veien jeg har valgt å gå, noe jeg vil tro de fleste kan relatere til når det gjelder andre situasjoner her i livet også, ikke kun musikk.


– For min del mener jeg med dette at jeg helt bevisst har jobbet lenge med et sound som skiller seg litt ut fra en del annet og egentlig bare gjort det jeg personlig synes er fett. Da har jeg jo spurt meg selv til tider, «hva om jeg er den eneste som vil like det…?» Feedbacken jeg fikk var veldig positiv da de forklarte at nettopp det å skille seg ut og å gå egne veier er det som ofte «skiller klinten fra hveten». De sa praktisk talt
«don’t change anything, do your thing, this is who YOU are, and its great».

– Stargate og deres management var i høyeste grad veldig inspirerende for meg. Managementet åpnet ved å fortelle om deres historie, fra å kjøre rundt med 5000 vinylkopier av egen musikk i bagasjerommet på sin egen bil, for selv å spre det til butikker og folk da de selv følte det var fett.

– Til tross for at det ikke var mye annet der ute i helt samme «gate» musikalsk, til å videre oppnå suksess, og til å skape noe som jo utvilsomt i dag har skrevet seg inn i historiebøkene og banet vei for utallige artister og konsepter i senere tid. De hadde blant annet vært DJs og produsert musikk spilt på klubber som i dag sees på som legendariske, men som på den tiden var helt undergrunn og ukjent for «mannen i gata».

– Da de fortalte hva de hadde vært med på som produsenter var dette altså blant annet tidlig klubbmusikk og låter jeg har latt meg inspirere av, nettopp fordi det på den tiden da det kom ut var noe helt nytt. Det var ingen regler på en måte. Folk gjorde sin greie uten å prøve å høre ut som noe annet. Det resulterte naturlig nok i mye spennende og nyskapende musikk. Jeg har sett utallige dokumentarer om denne tiden; sent 80-talls klubbmusikk senere kalt acid house og techno og ble helt klart veldig starstruck der jeg satt å hørte på. Så tusen takk til Music Norway!

Hør Synthomanias digge «Stumbling» med Synne Sanden og Martin Halla her:   
  
 

Se også: Wow! Norsk stjernealarm

Nyeste saker fra 730.no

Les mer