Hopp til hovedinnhold
SMØRBLID DUO (THOMAS LEIKVOLL/PRIVAT)

♫ Norske issues: The Stream-Sondrey med rappende Idol-Oda alias ODEE

SMØRBLID DUO (THOMAS LEIKVOLL/PRIVAT)

Lyden av tidlig norsk vår-hit? The Stream-favoritten Sondrey satser nå på egenhånd, og har teamet opp med den tidligere Idol-gudinnen Oda Evjen Gjøvåg. (Jada, det er noen år siden hun stjal showet i sesong fire, men #neverforget.)

Siden den gang har den Oslo-baserte bergenseren bodd mange år i Los Angeles, og i fjor var hun med å skrive Marcus & Martinus-bangerne «Bae» og «Together».

På Sondrey-singelen «Issues» hører vi Oda alias Odee rappe, men det er ikke dermed sagt at hun satser på å bli Norges lyse Nicki Minaj med det første. 

– Jeg gir ut singel i begynnelsen av mai, dog med mer sang enn rap, forteller Oda til 730.no.

– Rapping har alltid vært «partytrikset» mitt, men aldri noe jeg egentlig har vurdert å gjøre seriøst før nå, så kanskje det blir en slags hybrid. En liten del av meg har gjerne tenkt at andre synes det er teit med jenter som rapper, men jeg synes selv det er dritkult!

Sondrey og Oda tar (tilfeldigvis, vel å merke) opp samme gjenkjennelige tematikk som Julia Michaels, nemlig at vi alle har forbedringspotensiale i ulik grad. 

– Låten handler om en som ser tydelig at han sårer en annen, men uansett hvor mye han skulle ønske det så kommer han aldri til å forandre seg. Han har rett og slett issues, sier Sondre alias Sondrey til 730.no.

På «Issues» hører vi det hovedsakelig fra «drittsekkens synsvinkel» forteller Oda Evjen Gjøvåg, en rolle hun liker å ta som låtskriver.

– Det var i utgangspunktet ikke planen at jeg skulle rappe, vi bare spilte det inn som en demo ettersom jeg gjerne ville ha med en jente som bare var dritlei styret til han fyren i sangen. Så oppdaget vi at det funket. Jeg har tydeligvis et talent når det gjelder å høres bitter ut. Der har jeg lang erfaring, sier Oda lurt. 

Sondrey understreker at Oda hadde lyst til å skrive en låt som het «Issues» lenge før de hørte Julia Michaels-singelen med samme navn, og forteller 730.no at han har også har et annet uventet samarbeid på gang.

– Jeg jobber en del med å finpusse soundet mitt som nå er en litt mørk, melankolsk, funky sound med mye inspirasjon fra 80- og 90-tallet. Og så prøver jeg å få jobbet med så mange produsenter som mulig for å utvide horisonten min, bl.a. Dirty Handshakes, BLVCK MVMBV og Magnus Bertelsen som har gjort «Issues». Jeg holder også på med et samarbeid med Rebecca Black, så det blir spennende, avslutter Sondrey.

Hør Sondrey feat. ODEE alias Oda Evjen Gjøvåg – «Issues» produsert av Magnus Bertelsen her: 

Les også WTF-sak: Brett Ratner til norske Oda: – Du gikk glipp av bra p:kk

Nyeste saker fra 730.no

Les mer