Hopp til hovedinnhold
SKAM-VIBES (STEALTH MUSIC)

♫ Norsk videopremiere: YouTube-stjerne (18) på guttejakt

SKAM-VIBES (STEALTH MUSIC)

Oslo-jenta Tina Mondelia Chen Sandboe går under artistnavnet Mondelia og er 18 år gammel. Tross sin unge alder er hun en populær YouTube-er med en etablert og hengiven fanbase under navnet «Delias». Sang og dans er et must i livet for den ambisiøse frøkna, og siden ung alder har Mondelia alltid hatt lidenskap for musikk.

I tillegg til «hovedkanalen» på YouTube (med over 12 000 subscribers), har hun også en musikk-kanal der hun stadig vekk publiserer coverlåter, i tillegg til originale sanger. 

 
Vi tok oss en kjapp prat med den unge artisten, se premiere på videoen til «A Little Bit Better» nederst i saken. 


Hei Tina! Vi har hørt rykter om at det ukjente «crushet» i låten er ekte?

– Hehe, det er en grunn til at dette ble den første singelen! Tidspunktet jeg skrev låten på var jeg veldig inspirert av en spesiell gutt. Jeg vet navnet hans i dag da, haha. Har hengt med han et par ganger til og med… Men nå har jeg ikke bare hatt crush og vært nysgjerrig på én gutt gjennom livet, så jeg kan relatere mange hendelser og øyeblikk til låten. Og det vet jeg mange andre også kan!  
Fansen gikk for øvrig i ekstase via sosiale medier da singelen ble sluppet:


 

 
Det tok ikke mer enn to døgn for «Little Bit Better» å nå 7 000 avspillinger på Spotify, og i skrivende stund har låten nesten 70 000 streams. 


Var fansens reaksjon som forventet?

– Jeg tenkte mye på fansen gjennom produksjonsprosessen og at det skulle være noe vi begge digget. Men jeg følger vi kjenner hverandre så godt og har såpass lik smak at det forhåpentligvis var noe de ville like.
Men man vet jo aldri hvordan det vil slå an! Så det er utrolig gøy å få snapper og kommentarer på at de digger låten og hører på den. Jeg kjente det spesielt krible i magen da noen hadde laget cover av låten dagen etter den kom ut! 50 000 streams på første låt på 3 uker er helt crazy.

Mondelia forteller via en pressemelding at målet hennes videre er å inspirere unge til å følge drømmene sine, og å fjerne janteloven som hersker over landet.

– Det går an å få til ting selv om man er tenåring og bor i Narnia, sier hun.

Kan vi forvente flere låter i nærmeste fremtid?


– Definitivt!! Kan meddele at jeg allerede jobber med de to neste låtene, hehe… Og neste kommer nok om ikke så lenge!Bli med Mondelia på guttejakt i musikkvideoen her:


Videoen er laget på Skam-skolen Hartvig Nissen Edvard Munch VGS i Oslo av 17-åringene i Ragnarok Studios UB, som dermed bringer ekstra ungt blod til bordet. <$

YouTube-favoritten Elias (18) alias @KimePlays (37 000 subscribers) spiller hovedrollen som Tinas crush, mens Norske talenter-vinner og popstjerne-materiale Daniel Owen (17) gjester med sine danseferdigheter. Den tredje gutten er sangeren Roy Aleksander (16), mens 730s egen @Beasverden (18) gjør en cameo i starten. 

Se også: Vi fikk australsk hjerteknuser (17) til å snakke norsk

Les mer