Hopp til hovedinnhold
NUMERO UNA (UNIVERSAL)

♫ Norsk videopremiere: Una Sand om første gang

NUMERO UNA SAND (UNIVERSAL)

Etter en håndfull flotte singler slapp Oslo-jenta Una Sand (21) sin debut-EP den første dagen i juni.

Perspectives er skrevet og produsert med hjelp fra flinke folk som Paul Phamous, Charles «Chizzy» Stephens (Chris Brown), norske Coucheron og Ketil Jansen fra Lemaitre.

– Tekstene er en slags oppsummering av de fire siste årene i livet mitt, fra å finne den du tror du skal dele resten av livet med, til å stå alene med alle tankene og følelsene etter bruddet. Jeg føler at jeg virkelig får vist hvem jeg er og hvor jeg vil med musikken min, og jeg gleder meg så mye til å endelig få dele med dere, sier Una om EP-en.

Hør her:

I dag har 730 premiere på musikkvideoen til «First Time» laget av Carina Borge (produsent og regissør) og Martine Lund (regissør) fra Bilder Nordic School of Photography.

Se videoen nederst i saken!

Hei Una! Hva vil du vise i musikkvideoen til «First Time»?

– Jeg føler den viser mye av hva låten handler om, at jeg ikke er så på og ikke føler det jeg en gang gjorde. Det å ikke være helt tilstede selvom man er sammen er jo det låta snakker mye om. De bak videoen (regi og prod spesielt, som er Martine Lund og Carina Borge) har også vært ekstremt flinke, gitt mye og sørget for at deres tolkning av låten skinner igjennom.

Hvordan var din første gang? 🙂

– Haha låten handler om å for første gang ikke føle seg så investert i relasjonen. Så «Its my first time, not feeling for you baby» oppsummerer det ganske bra. «Feelings get hurt when there’s feelings involved» er også et av mine favorittsitat i låta.

Bra svar. Hvem er videobaben din?

– Videobaben min er en kompis, haha. Hadde egentlig fått valgt ut en modell/skuespiller til videoen av teamet som jobbet med det, men følte han passet bedre.

Du synger om opp- og nedturer. Hvordan er kjærlighetslivet anno sommeren 2018?

– Det får vi vente og se på 😏

For single jenter i utlandet som vil besøke Norge og lurer på hvordan Oslo-gutter er… På godt og vondt. Hva ville du svart?

– Hm, tror vel ikke jeg er helt rette person å spørre, men guttene her er vel like på mange måter som andre gutter overalt i verden. Største forskjellen jeg har merket, er at de kanskje er hakket mer gentlemen i USA og London, men det er jo bare egen erfaring.


I flere år var du låtskriver for andre artister før du selv ble artist. Hvordan var denne overgangen?


– Overgangen var ganske naturlig, jeg hadde en pakke låter jeg ikke klarte å gi vekk eller legge fra meg og merket jeg ville fullføre dem og gjennomføre prosessene med dem selv. Og jeg skriver fortsatt for andre 🙂


Hva synes du er mest gøy med å være artist?


– Det beste er fleksibiliteten, at man har så variert hverdag og møter så mange forskjellige mennesker hele tiden. Elsker også at jeg egentlig kan jobbe hvor som helst i verden, og at jeg føler meg veldig fri på den måten.

Hva er mest styr med artistlivet?

– Jeg tror det for meg er alle de emosjonelle prosessene, frykt for å ikke være bra nok osv. Jeg synes kanskje det mest styrete er når man har en låt som betyr veldig veldig mye og så må forholde seg til business-delen av det.

Bør alle med en artist i magen følge drømmen sin?

– Jeg synes alle med en artist/kunster i seg burde få utløp for det og embrace den siden av seg selv, men det betyr absolutt ikke at det må settes i en profesjonell kontekst eller gjøres i et kommersielt format. Men jeg tenker at det man drømmer om må man jobbe for og prøve på, man lever jo bare en gang 🙂

Hvilken artist ville du helst byttet livet med?

– Haha, det er vanskelig å si fordi det er så mange sider av livet til store artister som virker helt super slitsomt. Tenker på hvilke store overskrifter artister Rihanna, Beyonce, Selena Gomez osv har skapt siste årene og hvor tøft det må være å ha en hel verden som følger med når man går igjennom vanskelige ting. Kanskje Frank Ocean, Ne-Yo eller typ Kehlani hadde vært braaaa?

Se premiere på musikkvideoen her:

Se også: Hitvarsel fra norsk niåring 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer