♫ Norsk videopremiere: Neste store fra nord?

27. jul 2016 kl. 00:00
HUSK DE ANSIKTENE HER (MARTIN GRØNVOLD BØE)

HUSK DE ANSIKTENE HER (MARTIN GRØNVOLD BØE)

Bandet Svalestup er så ferske at de kun har sluppet én singel og spilt én konsert, og er nå klare med sin aller første musikkvideo. Se verdenspremiere via 730 nederst i saken. 

Svalestup består av tre unge menn, henholdsvis Sigve Kvitvik (gitar/vokal), Ola Christoffersen (bass) og Sverre Bøe (trommer) med røtter fra Svolvær i Lofoten, Tromsø og Elverum. I midten av juni slapp trioen debutsingelen «Kjærlighet og tvil», og nå er de klare med musikkvideo. Med nordnorsk vokal og retro-toner som garantert får deg til å ville danse, er den en klar kandidat til å bli årets sommerhit. 

Se musikkvideoen til den 60-talls inspirerte låten etter vår Facebook-chat med guttene, minus Ola som sov gjennom hele intervjuet, som den rockestjerna han allerede er. <3 

Hei, Svalestup! Hvem er dere?

– Hei, Victoria! Vi er tre gutter med blondt hår som liker å spille musikk sammen, sier vokalist Sigve.

Så gøy! Dere slapp låta for litt over en måned siden, og den har i hvert fall gått i høy rotasjon hos oss. Er dere fornøyd med mottakelsen?

– Vi hadde ikke noen forventninger om hvordan låta skulle bli mottatt så vi er veldig fornøyd. At den blir spilt på radio og at vi får gode tilbakemeldinger fra folk vi ikke har møtt før er kjempegøy! 

Det skjønner jeg! Dere ble jo på en måte kastet inn i live-gamet da dere nylig spilte deres aller første konsert som oppvarming for Lamark i Oslo, hvordan var det?

– Å spille live var noe av det vi så mest frem til med singelslippet egentlig. Vi klarte å ha det gøy og det virket som publikum også gjorde det så det føltes godt.

– Veldig enig! Også fikk vi cava av en hemmelig beundrer etter konserten. Det var jo hyggelig, legger Sverre til.

Fortsetter nedenfor

Nei, så koselig! Men til videoen, som forresten er kjempefin. Hva prøver dere å få frem med den?

– Vi ønsker å visuelt formidle følelsene og ambivalensen som ligger i tittelen «Kjærlighet og tvil». Vi hadde et møte med regissør Malin Longva der vi snakket om litt forskjellige tolkninger av hva låta handler om. Etter det innså vi at Malin absolutt var den rette til å lage videoen og ga henne full kreativ frihet til å lage den som hun ville med lite innblanding fra vår side.

– Så vi kan takke Malin nå for at låta har fått en fin musikkvideo.

Helt enig! Hva var isåfall deres innspill i videoen?

– Vi ble i starten enig om den visuelle utformingen, lo-fi, fargerik og symbolsk. Utover det ble vår rolle mer å støtte Malin i valgene som ble gjort.

Kult! Ser ut som det er litt bading i videoen også, blir det noe tid til det for dere i sommer?

– Absolutt! En badetur i godt vær har man alltid tid til. Går alltid rundt med en håndduk i sekken for sikkerhets skyld.

Det høres ut som en veldig god plan. Kos dere videre i sommer og lykke til med musikken, vi gleder oss til å følge med videre! <3

– Takk for det og god sommer!

– God sommer! 🙂

– Siden jeg er så sykt rockstar har jeg sovet over intervjuet. Ai ai, jaja. Hei, ha det bra og god sommer, Victoria!, kommer det fra Ola en god stund etter endt intervju.

Se verdenspremiere på Svalestups første video til «Kjærlighet & tvil» via regissør Malin Longva: 


Se også: Rogalands-rapperen Karen vil bli anerkjent som produsent