Hopp til hovedinnhold
A FOR ARIA (ANNE MARTHE WIDVEY/SONY MUSIC)

♫ Norsk videopremiere: Når du er 16 år og synger som Amy Winehouse og Adele…

A FOR ARIA (ANNE MARTHE WIDVEY/SONY MUSIC)

En sjelden gang dukker det opp nye artister som er så imponerende at du lurer på om de lyver på alderen.

Aria Ilayah Bjørgen alias ARIA fra Haugesund er – uten å overdrive – kanskje den mest imponerende norske 16-åringen vi har hørt noensinne. Tenåringen synger allerede som en ung Amy Winehouse eller Adele, og bør få shoutout fra fra sistnevnte ASAP. 

Denne helgen slapp ARIA singelen «Maze», produsert av Kristoffer «Erik og Kriss» Tømmerbakke. 

Se verdenspremiere på den nye musikkvideoen nederst i saken!  


HUSK DETTE ANSIKTET (ANNE MARTHE WIDVEY/SONY MUSIC)


Hei Aria! Du er jo mildt sagt rå. Når fant du ut at du ville drive med musikk? 
– Jeg har alltid elsket å stå på scenen. Har alltid synget danset, holdt på med teateret og fått mye glede av det. Som 8åring begynte jeg å skrive sanger og siden jobbet mye med det. Har egentlig alltid bare ville blitt sanger/artist/skuespiller å har jobbet mot det, så når jeg fikk tilbud om å signere kontrakt, føltest det veldig rett.

Hva handler dritfine «Maze» om? 
– Maze betyr jo labyrint, og handler om hvordan hodet ditt kan føles som det noen ganger. Det er mange blindveier i en labyrint på samme måter som du kan føle at noen tanker, spørsmål og følelser kommer du ingen vei med. Så sangen handler først og fremst om å være fanget i en situasjon og hele tiden møte på de samme utfordringene og spørsmålene.

Hvilke nordmenn inspirerer deg? 
– Det er flere norske artister som inspirer meg. Jeg har sagt det før og sier det igjen, at når det kommer til låtskriving blir jeg mest inspirert av rap. Rap er som regel veldig ekte og rett på sak, uten alle metaforene som jeg slev pleier å bruke. Man kan vel si at jeg er en veldig stor Karpe Diem-fan. Men jeg blir også veldig inspirert av sterke kvinnelige artister som Julie Bergan og Astrid S. Og ikke minst det mystiske særpreget til AURORA. 

Topp tre drømmesamarbeid? 
1) Sia, på grunn av hennes uttrykk og fantastiske kunstneriske frihet.

2) Charlie Puth, på grunn av hans rå stemme og låtskriver ferdigheter. Jeg føler vi hadde skrevet en flott duet sammen haha.

3) Beyonce, fordi hun er rett og slett Queen, så forhåpentligvis hadde jeg plukket opp en ting og to. 

Hva er idéen bak videoen? 
– Idéen bak videoen er at bueskytteren skal være meg og tankene mine. Skogen er jo selve labyrinten og pilen som blir skutt er deler av svar som hjelper meg å gjøre blindveien om til en vei. A.k.a jo lengre inn i sangen man kommer, jo mer klarer jeg å finne ut at jeg er «stuck in a maze» og med den informasjonen, komme meg ut.
Vinteren nærmer seg med stormskritt. Hva ønsker du deg til jul? 
– Utenom at musikk min skal gjøre det bra, egentlig bare at det blir skikkelig jul. Masse snø, julelys, nye artister som covrer de samme sangene som blir covret vært år, god mat. Og ikke minst, få slappe skikkelig av før det nye året smeller til igjen! 

Se premiere på den Vincent Hansen-regisserte videoen til ARIA – «Maze»: 

Se også: Amy Winehouse som 14-åring

Nyeste saker fra 730.no

Les mer