Hopp til hovedinnhold
(KRIMINELL KUNST)

♫ Norsk videopremiere: Kriminelt festlig fra Kriminell Kunst

(KRIMINELL KUNST)

God fredag! For å bruke Stavanger-duoens egne ord: Kriminell Kunst følger endelig opp sommerens sommersviske «Måden du ser på meg»
med ny singel og musikkvideo. Låten heter «Pamela», og er en hyllest til tenåringsforelskelser, Buffalosko, Axe-deo og minidisc. <333

730 har i kveld premiere på den fete videoen, som du kan se helt nederst i saken.

Sjekk ut etter en kort helgeprat med Tore Pang og Jenzki. 

Hei Kriminell Kunst! Hvorfor akkurat Pamela? 
– I vår sirkel hadde alle gutter, og sikkert alle jenter også, et crush på Pamela. Om låten handler om selveste Pamela Anderson, eller ei jente i klassen med samme fornavn er åpent for tolkning 🙂 En ting er sikkert: Jenzki hadde Pamela-plakat på veggen. 

Hva er det beste og verste som skjedde den tiden da dere vokste opp? 
– Det verste som skjedde den tiden vi vokste opp var vel å tryne på sykkelen foran alle de kule på skolen. Det var ganske kjipt…
– Det beste som skjedde den tiden vi vokste opp var nok hiphop. Det er nesten litt skummelt å tenke tilbake hvor sinnssykt påvirka vi var av denne kulturen. F.eks. så tror jeg at vi til sammen har sett Up in smoke-DVD-en over tusen ganger. Det var noe magisk der som alltid kommer til å være med oss (sukk…)

Men hei, videoen er ganske vill. Hva er idéen bak? 
– Tanken var å fortsette historien om konstablene Slick og Brown fra musikkvideoen til «Måden du ser på meg», og følge deres kamp for å holde Stavangergatene funky. De nøster opp et kriminelt nettverk og er nødt til å gå undercover i Åna landsfengsel for å finne ut hvem som er bossen i Stavangers underverden.

– Til å spille «Pamela» har vi fått en av våre STORE skuespillerhelter, Jørgen Langhelle (Elling, Torpedo, Varg Veum osv).

Fortsetter under

I Oslo er alt ofte enten tøft eller i overkant artsy, men dere kjører på med ordentlig historiefortelling i videoen. Er det en Stavanger-greie, eller bare et Kriminell Kunst-kjennetegn? 
– Det er vel en Kriminell Kunst vs Tranberg / Wathne ting tror jeg. Vi har alltid hatt lyst til å lage spillefilm og dette er vel det nærmeste vi kommer. Og så er det vel digg for publikum å slippe å se oss stå med trynet oppi kamera for å «spytte bars» hver eneste gang vi slipper låt 🙂
Hva er det beste og verste med Stavanger? 
– Det verste med Stavanger må være måkene i Vågen. De har levd på Burger King-søppel i mange år nå og steroidene i kjøttet har gjort at de har mutert til noen to meter høye dragelignende beist. Pisseskummelt!
– Det beste med STVG må være lynnet. Siddisen er hyggelig, folkelig og alltid klar for en prat. Og da går det ofte i hvor kjipt alt er. Spesielt alt det lokale. Viking spiller dårlig fotball, lokalpolitikerne er idioter, kona er ei heks osv. Men dette hatet er egentlig bare dårlig uttrykt kjærlighet. Vi kaller ofte byen vår Haternes Hovedstad, en tittel vi bærer med stolthet.

Fortsetter under

Haternes hovedstad #STVG

Et bilde publisert av Kriminell Kunst (@kriminellkunst)


Var det stas å se at Yukmouth likte videoen deres deres? 

– Seff! «I got 5 On It» var ringetonen til Tore Pang i mange år. Veldig kult at han faktisk satt og lo når hanså videoen 🙂 Jeg lo av å se han le. Utrolig fet latter!

Topp 3 norske hip-hop-låter akkurat nå:
* Lars Vaular – Stripar
(den når har bare står og spytter foran kamera)
* Izabell – «Syner» 
* Kriminell Kunst – «Pamela» 😉

Videopremiere! Denne nytes best med fullskjerm og headphones eller gode høyttalere. 

Se snutten til «Pamela» via regissør Aleksander Tranberg:  

Nyeste saker fra 730.no

Les mer