Hopp til hovedinnhold

♫ Norsk videopremiere: Josefin Winther minnes faren

@kimberlylarsen og meg. Takk, @antonsoggiu!

Et bilde publisert av Josefin Winther (@josefinwinther)


2014 var et turbulent år for Josefin Winther. Et av høydepunktene var da hun skrev balladen 
«Silent Storm» for fetteren Carl Espen, som resulterte i seier i den norske Melodi Grand Prix-finalen. 2014 var også året bergenseren giftet seg med kjæresten Kimberly Larsen. Nedturen kom da faren døde. 

De gode og onde dagene resulterte heldigvis i noe vakkert, nemlig det Yngve Sætre-produserte albumet Flowers, som gikk til topps på iTunes for noen dager siden. 

Etter en sørgeprosess hvor hun først ikke forstod at faren hadde gått bort, klarte Josefin etterhvert å sette ord på følelsene. Dette ble blant annet til tittelsporet «Flowers». 

Josefin forteller dette om musikkvideoen som vi har premiere på under: 

– Jeg var veldig spent på hvordan produksjonsselskapet ville gå frem med denne videoen. I studio ønsket jeg å få frem en slags monoton dimensjon av sorgen, men som samtidig er full av enormt sterke følelser. I sangen er jeg på søken gjennom tomheten, og derfor synes jeg det så perfekt at de hadde valgt denne store gamle villaen.

– Det sitter så mye historie i veggene der, og jeg kunne helt på ekte vandre rundt og utforske rommene. Det var mange bøker i hyllene som minnet meg om min barndom, og min far, og det gjorde det så utrolig godt og vondt for meg å være der.

– Videoen er estetisk vakker, med nydelige detaljer som sier så mye, og den formidler sorgen, tomheten, undringen og kjærligheten jeg er fylt av.

Regissør David Alræk utdyper: 

 Vi ble veldig grepet av stemningen i sangen og hadde lyst å gjøre noe visuelt ut av tomheten Josefin så vakkert beskriver. En stor, tom og gammel villa som sto til salgs syntes vi kunne illustrere dette på en passende måte. Vi ville også prøve å visualisere det som oppstår i noe annet forsvinner, som foregår på et mer indre plan. Det førte til at vi også gjorde opptak av mer poetisk og abstrakt karakter, og prøvde ut farger og mønstre som kunne passe med sangen  og resten av videoens innhold. Se videoen til 
«Flowers» nå, regissert av David Alræk og filmet av Kieran Kolle, begge fra SJAU
 

Se også: Ralph Myerz and the Jack Herren Band er tilbake for å redde 2015

Nyeste saker fra 730.no

Les mer