♫ Norsk videopremiere: Hat/elsk-R&B fra sørlandet

4. okt 2015 kl. 00:00
<3 (EMMA SUKALIC) 

<3 (EMMA SUKALIC) 

Arendalsjenta Rebekka B. Maeland har i en alder av 30 allerede en lang artistkarriere bak seg, men det har ikke alltid vært like lett. Mer om det under.

Da MySpace fortsatt var noe annet enn «lol, husker du MySpace?» lå hun på topp blant de usignerte Soul/R&B-artistene, noe som ga henne flere hundretusen visninger. 

Siden den gang har sangeren flyttet til Kristiansand, hvor hun blant annet jobber tett med ektemannen Jan-Erik alias GinoBless, som har regissert musikkvideoen til comebacket 730 har premiere på i kveld. 

Se premiere på Rebekkas «Hate» med rapperen Twisted Artistics lenger nede. 


AU (SKJERMBILDE FRA VIDEOEN) 

Hei Rebekka! Hvordan vil du beskrive musikken din med én setning?
– Hip Pop møter soul/RnB i skjønn forening.
Hva handler «Hate» om? 
– Den handler om hatet til noe du elsker, men som ødelegger deg.

Hva eller hvem hater du? 
– I dette tilfelle var det musikken og bransjen som lagde mye krøll for huet og tankene mine. Akkurat nå hater jeg egentlig bare tanken på at jeg og musikken var i ferd med å inngå en skilsmisse.
Hva er det egentlig vi ser i musikkvideoen? 
– I videoen ville jeg få frem hvordan angst  kjennes på kroppen. Jeg ser helt fæl ut, men er samtidig veldig fornøyd med resultatet. 

VIDEOPREMIERE: 

 


Du er blant få norske artister som kan si at de har vært stor på MySpace. Hvordan var det? Og hvordan har ting forandret seg siden den gang?
– Jeg kjenner jeg får frysninger bare ordet «MySpace» blir nevnt. Hadde det ikke vært for MySpace vet jeg ikke om jeg hadde skrevet sanger i dag. Beatsene kom på løpende bånd fra både kjente og ukjente produsenter og jeg ble virkelig pushet til å strekke meg som låtskriver og sanger. Sosiale medier har eksplodert siden den gang, så tempoet må jo økes. Jeg tror mange blir utslitt av press og jag i dag.
Hvem er dine topp 5 norske favorittartister? 

* D’sound
*Gabrielle
*Elisabeth Carew
* Astrid S (Trommisen min spiller for hu. Veldig stolt av det!)
*Sist men ikke minst: Twisted Artistics, 46Simmy og JNS. Brødrene mine som snart kommer med ny musikk.
Til slutt: Hva er planene i tiden fremover? 
– Planen er å ta en dag av gangen. Er det noe jeg har lært det siste året så er det å stresse ned og kose seg. Slikt blir det god musikk av.

Rebekka B. Maelands «Hate» feat. Twisted Artistics slippes i alle digitale kanaler mandag. Se også: GinoBless hyller den avdøde rapperen Smidig