Hopp til hovedinnhold
MERK DEG NAVNET (BJARTE LUDVIGSEN)

♫ Norsk videopremiere: Gåsehud-ballade fra Bergen

MERK DEG NAVNET (BJARTE LUDVIGSEN)

Hvor ble det av de stoooore norske balladene? Vel, utenom i MGP-sammenheng…

En som nå prøver seg via debutsingelen er Felipe Alexis. Norsk-chileneren fra Sotra utenfor Bergen drømmer om «One More Evening», en låt som klisjefylt nok høres unorsk ut. Eller internasjonal, om du vil!

730 har i dag premiere på musikkvideoen – sjekk ut «One More Evening» nederst i saken. 

Felipe Alexis vokste opp i et musikalsk hjem, og brødrene er ingen ringere enn stjerneskuddet Boy Pablo og musikeren Esteban Munoz (Social Suicide, Tirades, Fight!).

Selv ligger den Fana-baserte sangeren i et landskap mellom R&B og pop/rock, og debuten har han skrevet og produsert sammen med låtskriver-duoen Arron & Blue alias Mads Lervik og Bjarte Ludvigsen. 

Vi tok en liten prat med Felipe Alexis – se musikkvideoen nedenfor! 


Hei Felipe, så fin debutlåt! Hva handler «One More Evening» om?

– Tuuusen takk! Jeg er veldig fornøyd med hvordan låten har blitt tatt imot, og det gir meg mer lyst til å vise hva mer jeg har å komme med. «One More Evening» handler om et dypt og desperat ønske om å fikse noe i et forhold som er på randen til å ryke. Den tar opp et tidløst problem i en moderne kontekst – å ikke sette pris på noe man har før man (nesten) mister det.
Hvordan vil du selv beskrive musikken din?
– Musikken min bærer preg av to ting: mine egne erfaringer som person, og mine erfaringer med musikken jeg selv har hørt, elsket, lært å nyte, og blitt inspirert av. Det er pop preget av det skjønne og det røffere.
Topp tre ballader gjennom tidene? 
– Her er det så mye å velge mellom, at jeg velger 3 fra ulike musikkverdener. Den beste duetten må være «Whenever you call» av Mariah Carey & Brian McKnight. Det er vanskelig å komme utenom «The Scientist» av Coldplay for en magisk og rørende stemning, og til slutt vil jeg velge en klassiker fra Latin-Amerika – «Contigo en la distancia» som har blitt tolket av store artister i den spansktalende verdenen, som Luis Miguel, Il Divo og Christina Aguilera. Jeg er en sucker for sånne ballader!!

Du kommer fra en ekstremt musikalsk familie. Har du fått noen gode råd av brødrene dine? 
– Mine brødre er som brødre flest – irriterende! De skal alltid låne klær og instrumenter av storebror. Neida… De er grisegode i det de driver med, og det at vi er i så forskjellige sjangere henter vi mye inspirasjon fra hverandre. De er flinke til å gi meg råd, på samme måte som de også lytter til mine. Rådene fra dem er å gjøre mine egne erfaringer og ikke gå i kompromiss med meg selv.
Hvilke norske artister inspirer deg mest akkurat nå?
– Susanne Sundfør og Aurora for deres ekthet og originalitet, samarbeidet mellom Unge Ferrari og Tomine Harket som resulterer i nydelige låter, og Highasakite for stemingsfulle og digge sanger.
Hva gjør du når du ikke driver med musikk?
– Jeg tilbringer mye tid med min familie og nærmeste venner. Jeg er også lærer i spansk og musikk på en ungdomsskole. I tillegg liker jeg å gruble over eksistensielle spørsmål. Men jeg må samtidig si at jeg bruker mye tid på å finne rett film på Netflix. Om noe har noe tips, send meg en PM 😛
Hva gleder du deg aaaller mest til i 2017?
– Jeg skal bli far for andre gang, men denne gangen vet vi ikke om det blir gutt eller jente! I tillegg gleder jeg meg i høyeste grad til å vise folk hva jeg har ruget på av låter.

<3

Norsk videopremiere: Felipe Alexis – «One More Evening»: 

Musikkvideoen er skutt på Karmøy via Fill In Productions, Sigurd Fossen og Christer Dyngeland. 

Se også:
«Bad and Boujee» på bergensk

Les mer