♫ Norsk videopremiere: Fra medisinstudent til popstjerne?

1. feb 2017 kl. 00:00
(JONAS DRIVEKLEPP)

(JONAS DRIVEKLEPP)
 
Rydd plass i spillelisten din for Amanda Tenfjord! 

Amanda Georgiadis Tenfjord fylte 20 for noen uker siden, men har allerede en rik CV. Allerede i 2015 vant hun Musikkprisen i Møre & Romsdal (tidligere vunnet av Highasakite og Mikael Paskalev), og 2016 så vi henne i The Stream på TV 2. (Se video her!


Nå har sunnmøringen forflyttet seg til Trondheim for å studere medisin, men har på ingen måte lagt musikken på hylla. Førstkommende fredag og lørdag kan du se henne på Trondheim Calling, sammen med artister som Sondre Lerche, Razika og Henrik The Artist. 

Via låter som «Run» og «I Need Lions» har Amanda Tenfjord for lengst rundet en million Spotify-streams, og noen uker gamle «Man of Iron» nærmer seg allerede 100k. 


730 har i dag premiere på musikkvideoen til råfine «Man of Iron». Se videoen nederst i saken! 

FOR en kveld. 📷: foto.samfundet.no

Et bilde publisert av Amanda Georgiadis Tenfjord (@amandatenfjord)

Hei Amanda! Hvordan går det?

– Heiihei, det går veldig fint!

Kan du fortelle litt om deg selv? 

– Jeg er 20 år og kommer fra Tennfjord (ei litta praktbygd utenfor Ålesund). Nå bor jeg i Trondheim og kombinerer musikk med studier.

Hvordan startet du med musikk?

– Jeg begynte med musikk som 5-åring. Det begynte med pianotimer og korps (<3), og etterhvert dans og sangtimer. Jeg tror det var ganske tilfeldig at jeg begynte med musikk, jeg kommer ikke fra en musikalsk familie. Men mamma var alltid ivrig og fikk meg til å prøve ut forskjellige ting – også viste det seg at jeg forelska meg i musikken så da fortsatte jeg med det.
Fortell en fun fact om deg selv! 

– Jeg er ekstremt ubesluttsom. Jeg bruker å ringe mamma for å spørre om hva jeg skal ha på brødskiva, og brukte nå to timer på å bestemme meg for hvilken fun fact jeg skulle skrive.

Fortsetter nedenfor


We feel you! Hva handler «Man of Iron» om? 

– «Man of Iron» handler om at man ofte leter etter styrke i andre mennesker – en kjæreste eller en venn. Men så finner man ut at det er inni seg selv man må finne styrke. Ha troen på seg selv.
Hva er tankene dine bak musikkvideoen?

– Jeg ville ha en musikkvideo som gjenspeilte den styrken, med den underliggende sårheten, som låta formidler. Også er jeg veldig glad i skog. Jeg rømmer ofte til skogen for å tenke. Dermed ble det mye skog i musikkvideoen. 
Hva lærte du av å være med i The Stream

– Jeg lærte at der er så innmari mange flinke mennesker der ute!! Og at det alltid kommer til å finnes folk som ikke liker musikken man lager, men at man ikke skal gi opp av den grunn.
Hvilke norske artister inspirerer deg mest? 

– AURORA og Sivert Høyem. 

Hva er målet for 2017? 

– Lære å stå på hendene. (Det var også målet mitt i 2016. Jeg failet.)

Videopremiere: Amanda Tenfjord – «Man of Iron»: 

Musikkvideoen er regissert av Jonas Driveklepp, låten er produsert av Henning Svoren i Ocean Sound Recordings. 

Se også: Norsk duo debuterer med smash