♫ Norsk stjernevarsel: Mugisho vil ta deg til Milano

7. okt 2016 kl. 00:00
HEISANN MUGI (STEPHEN BUTKUS/WARNER)

HEISANN MUGI (STEPHEN BUTKUS/WARNER)Sangeren, låtskriveren, produsenten og multiinstrumentalisten Mugisho solodebuterer i dag, så det er ikke veldig rart om du ikke kjenner til ham fra før av. Her er en liten intro: 
For omtrent et år siden – da han studerte musikkdesign i Oslo – lagde Mugisho en ganske så smashing låt. Oslo-artisten sendte den til de største musikkselskapene i Norge, og omtrent to timer senere satt han i møte med Warner Music om tilbud om kontrakt. I tiden etter har han vært innom studioer i inn- og utlandet, med en del spennende samarbeid på plakaten. 
PS: Observante 730-lesere husker kanskje Mugisho fra bandet 7 Days in Alaska 
Nå tenker du sikkert «Okei wow. Han har hatt et fett år». Men chill, det var ikke alt. De siste ukene har Music Norway holdt Masterclass-kurs i London og LA med blant andre Stargate og sjefen til Kanye West som læremestre. Blant de heldige utvalgte deltagerne var talentene Bearson, Ketil fra Lemaitre, Kid Joki og Una Sand, men også Mugisho. <$ 
Okei, nå tenker du nok «Okei shit. Han har hatt et helt sykt fett år». Men chill, det er fortsatt ikke alt. I dag slipper han nemlig debutsingelen sin, som er noe av det diggeste vi har hørt på lenge. Serr, hør låten nedenfor og bli forelsket i Mugisho. 
Hør Mugishos «Milano» produsert av Kid Joki:

(Artwork tegnet av Julie Aida

Hei Mugisho! Du fikk musikkontrakt etter bare noen timer. Hvordan var den opplevelsen? 

 Å bli tilbudt kontrakt etter bare noen timer var helt uvirkelig. Det tok noen dager for meg å la det synke inn og skjønne hva som egentlig hadde skjedd. En følelse jeg aldri vil glemme.

Du var en av de utvalgte på Masterclass i London og LA – hvordan var det? Hva lærte du av Stargate, for eksempel? 
– For det første syns jeg det var utrolig stas å i det hele tatt bli plukket ut. Jeg hadde ikke sett den komme. I løpet av tiden i både London og LA syns jeg det var veldig givende og inspirerende å høre hvordan «masterne» hadde klart seg i bransjen fra da de startet det hele fram til den suksessen de har nådd i dag. Det var også veldig interessant å høre hvordan bransjen i UK og London fungerer kontra Norge og utrolig kult å høre at folk har et stort øye for Norge, og talentene her, nå.

Er det én spesiell opplevelse du tar med deg videre? 

– Noe jeg definitivt skal ta med meg videre derfra er kommentarene fra Stargate jeg fikk om soundet på musikken min. Det er noe de syntes var veldig kult og anbefalte meg å bygge videre på soundet jeg har på min første singel.


Saken fortsetter nedenfor

Getting smarter! Lucky to learn from the best👌🏽#Masterclass

Et bilde publisert av Mugisho (@mugishoofficial)


Masterclass er jo for låtskrivere og produsenter som gjerne vil skrive for andre. Topp tre artister du ville skrevet låt for eller med? 
 
– Topp tre artister jeg drømmer om å skrive med er:

1. Jon Bellion
2. Labrinth
3. Ed Sheeran
Hva handler «Milano» om? Har du vært der?
 
– Milano har en enkel tematikk. Det handler om en gutt og en jente som alltid har vært i samme vennegjeng og hatt et øye for hverandre, men ingen av dem har turt å ta første steget. Det å fortelle den andre hvor betatt man er av den personen. I låta tar gutten det steget og forteller jenta hva han har følt i alle disse år og vil bare stikke til Milano med henne. Jeg har ikke vært i Milano men ønsker å dra, så jeg får vel ta meg en tur snart. Bli med? Reisebrev i 730.no? 

Vi er med! Hva skiller deg fra andre norske artister?
 

– Jeg tror det som skiller meg mest fra andre norske artister er mitt sound. Jeg vil tørre å påstå at per dags dato så har jeg ikke hørt noe i Norge som ligner på det jeg driver med.

Saken fortsetter nedenfor

Et bilde publisert av Mugisho (@mugishoofficial)

Hvordan var det å jobbe med Kid Joki alias Joakim Haukaas? Han har jo litt av en merittliste. 
 
– Det var utrolig kult å jobbe med Kid Joki. Det kommer nok til å bli en del samarbeid med han videre. Han greier å få fram det jeg vil med musikken min på en måte som jeg ikke har opplevd enda med andre produsenter. Det var veldig god vibe fra første stund, og dessuten sier han jo selv at han er mer «black» enn «white» på innsiden, noe jeg vet Madcon også kan bekrefte. Det syns jeg er sykt lættis for jeg syns faktisk selv at han er det på mange måter. Kanskje er det derfor vi ble så bros med en gang og endte opp med det musikalske resultatet vi gjorde sammen? 
 
Hva er planene dine i tiden fremover? 
– Planene framover blir først og fremst å release første singel og snakke med dere, radio og ellers alle som vil høre, noe jeg gleder meg ekstremt til da jeg har jobbet så lenge med dette. 
 
– Så skal jeg også gi ut en singel til før året er omme. Til denne vil jeg gjerne spille inn en musikkvideo. Har alltid hatt en drøm om å ha hovedrollen i en actionfilm hvor jeg kan være sykt badass (noe jeg tror aldri skjer), så jeg får vel bruke mulighetene jeg har til å leve ut den drømmen i en musikkvideo. Det hadde vært veldig stas! Ellers skal jeg fortsette å jobbe med egne ting men også produsere en del for andre i mellomtiden og håpe på at det kommer noen hits ut av det også.


Se også: Sondre Lerche runker i sin nye video 🙂