Hopp til hovedinnhold
(SIMON SKREDDERNES)

♫ Norsk snikpremiere:– Gutter som lengter etter kjærlighet og jenter som kanskje bare vil ha seg et ligg

(SIMON SKREDDERNES)

Berlin/Oslo-baserte Leif Haaland alias Leif fra Leif & The Future er endelig tilbake, nå som soloprosjektet LEIF. (Puh!) 

Bergenseren slipper flere singler den kommende høsten og vinteren, og hver av dem kommer ut sammen med små eksklusive bøker som inneholder litterære og visuelle remixer fra norske forfattere og kunstnere. Deriblant Edy Poppy, Maria Børja, MadeofHvidsten og Falck. Singlene leder opp til en EP-utgivelse i mars 2016, på artistens eget label Popklubb. 

I morgen slippes den første singelen, men allerede i dag får du førpremiere via 730. Hør «Boys Who Want Love» (og vinn billetter til releasekonserten!) nederst i saken. 

Hei LEIF! Hva er det mest surrealistiske som har skjedd de siste årene? 


– Å turnere rundt i Øst-Tyskland i en liten Nissan Micra, sovne oppå tak i Dresden etter masse flammeshots, spille konsert i studentleilighet en mandag kveld med 40 elleville dansende tyskere og folk som holder på å falle ut vinduet, er ganske surrealistisk. Jeg spilte konsert i en liten by tjukt inni Tyskland et sted med et ganske voksent sittende publikum. Midt i tredje låten reiste 2 damer i 40 årene seg, kastet stolene til siden og begynte å danse. Folk hev seg etter, stoler fløy og plutselig var det klubb og jeg fikk et skikkelig «school’s-out» moment. 
  
Hva handler «Boys Who Want Love» om?– Gutter som vil ha kjærlighet, jenter som vil ha frihet.– «Boys Who Want Love» handler om gutter som lengter etter kjærlighet og jenter som kanskje bare vil ha seg et ligg. Hvis du ser for deg klokken 02 lørdag natt til søndag, du er på Inter eller Dattera, du får fin kontakt med noen, du skal kanskje videre og treffe venner, men så får du kjeft for at du stikker, dama var hypp på at du ble med henne hjem, hun ditchet han lave tynne fyren som har prøvd å smootche-danse henne varm i timesvis, og nå trodde hun at hun hadde sikret seg, «Du kan ikke bare stikke nå!». Låten handler om lengselen, når jeg har noen med hjem, hva er det jeg egentlig vil ha? Bare en å holde rundt en natt, er jeg bare kåt og hypp på noe action, eller søker jeg egentlig skikkelig romantikk, sånn stearinlys, søndagsdate med smågodtstemning, middager med foreldre, forholds-issues og langvarige kjærestegreier? Du kan se den der lengselen som glans i øynene på folk i baren Revolver sånn etter kl 01 i helgene.


– Og det er jo ikke sånn at det er gutter som bare vil ha seg et ligg og jenter som vil noe mer. Det kan like godt være det motsatte.

Saken fortsetter under 


Godt sagt! Hva er den største forskjellen på LEIF og Leif & The Future?


– De siste årene har jeg turnert mye solo i Tyskland med nye mer elektroniske klubblåter. Nå skal de nye låtene gis ut og da var det naturlig å droppe fremtiden fra artistnavnet og bare være LEIF. Leif & The Future var en lang drøm med Kaizer-Rune og A-ha-Karlos på trommer, sølvreven Erlend Vesteraas på bass og analog maestro Kjartan på synther, tredjeplass i Urørtfinalen og listing på P3 og ville netter i Berlin. Men jeg begynte å skrive mer klubbting og gikk i en annen retning som ble noe annet enn bandet.

– Den største forskjellen er vel at før var det et band, nå er det meg alene. Heldigvis jobber jeg tett med fete folk som Daniel Tjäder i Stockholm (Fra Radio Dept. og Korallreven), Bjarne Stensli i Oslo Klang og både Erlend og Kaisers-Rune er med i studio på koringer og perk og generell studiohygge.


Saken fortsetter under
Til slutt: Hvordan ser fremtiden ut?
– Jeg skal gi ut flere singler utover vinteren, naile en bachelor i litteratur, drar tilbake til Europa på turné til våren og generelt prøve å ikke se så mye verken bakover eller fremover, men leve i en slags klisje, akkurat nå, med god vin, fine planter, masse bra samarbeid, fine folk og gøye ting. Har begynt et samarbeid med gutta på F5 / ARCT som er spennende.

– Og skal gi ut bøker! Det må jeg jo nevne, bøker med litterære og visuelle remixer av singlene, fra forfattere og kunstnere. Men akkurat nå gleder jeg meg til lørdag og helaften releasefest med Haugli, Kevin Fauske, Morten Vee og meg selv.


FØRPREMIERE: LEIF – «Boys Who Want Girls»: 
Konkurranse: 

Vi deler ut 6 billetter til slippfesten i Oslo førstkommende lørdag. Send en mail til [email protected] merket «LEIF is LIFE» hvor du skriver hvor mange billetter du ønsker deg, så er du med i trekningen! Vinnerne kåres og kontaktes fredag.

Se også: – Om noen vil bombe flyet jeg sitter i så hjelper det jævla lite om deodoranten min er i en zip bag

Nyeste saker fra 730.no

Les mer