Hopp til hovedinnhold
<3 PRESSEBILDET <3 (NABOVARSEL) 

♫ Norsk premiere: – Om tegneserieaktig elsk/hat-forhold

<3 PRESSEBILDET <3 (NABOVARSEL) 

Vi falt kjapt for Broens fine sound, og ikke minst fine antrekk på Øyafestivalen i sommer. Den Oslo-baserte kvintetten blander glitrende klær med et sjangermixende lydbilde, som kombinert bare ser og høres nytt og deilig ut. I dag har 730 norsk premiere på den ferske låten «Boy», hør den via Soundcloud etter en kjapp prat med trommis Hans Hulbækmo.

Broen består ellers av den karismatiske vokalisten Marianna S. A. Røe, Anja Lauvdal på synth, gitarist Lars Ove Fossheim og Heida Karine Johannesdottir Mobeck på tuba.
 

Hei Hans! Man kan lese om Broen at dere har blitt inspirert av Beyonce. Hvordan da?
– Ja, det stemmer nok. Flere av bandets medlemmer var på konserten hennes på Telenor Arena i 2013. Dagen etter hadde vi bandøving og lagde to låter på null komma niks. Inspirasjonsslusene var vid åpne! Beyonce har masse fete dansbare gruver, fine melodier og en enorm energi! Man kan si at det er elementer vi setter pris på. Hun er også en artist som tenker stort, det er kult. Think big.
Fortsetter under 


BROEN @ ØYA (ALVIN SANTOS TJERNSHAUGEN FOR 730) 

Hva er deres drømmesamarbeid?
– Lennon/McCartney. 


Hvordan ble låten «Boy» til?

– Boy er inspirert av Paul Simon og særlig plata Graceland (kåret til bandets mest yndlingsplate gjennom tidene, av bandets medlemmer). Marianna hadde skrevet teksten flere år tidligere om en mann/gutt hun hadde et elsk/hat-forhold til. Hvordan en person kan få deg til å føle at du er med i en tegnefilm. Se Tom & Jerry hvis du liker tegnefilm eller The Mask hvis du liker «ekte mennesker», og du skjønner. Mange klassiske ansiktsuttrykk og gester.
 

Hvilke planer har dere for konsertene i høst?
– Vi skal spille en del konserter rundt omkring. Splitturné i Norge med Dråpe. Vår første konsert i London. Vi skal snu byen på hodet. Men sist og ikke minst skal vi ha en slags forsinka releasekonsert i Oslo, på Parkteateret 9. oktober! Vi skal også være med å framføre The Aller Værstes mesteralbum Materialtretthet på Byscenen i Oslo 10. oktober. 

Hør Broens strålende «Boy»: 

Se også: ♫ Hennes beste hittil? Dobbelt opp fra norske Billie Van – med Beyoncé-cover

Nyeste saker fra 730.no

Les mer