Hopp til hovedinnhold

♫: Norsk dukke-duo med disco-debut

PURP & YELLOW (COSMOS MUSIC GROUP)

 
To mjuke krabater har snakkisen på norske partygater skrudd opp om dagen: Den Oslo-baserte duoen Balder & Biggie slipper straks debutsingelen sin «Danse», som på ekte frekkas-vis tjuvlåner fra Lene Jensens discoklassiker «Jeg vil bare danse» fra 1979.
 
Får dette partypelsen til å stå? Kjør deg opp på teaseren for Balder & Biggies sorgløse «Danse», produsert sammen med Rykkinnfella her:
 
(Saken fortsetter under.)
 

 
Vi hollererte på den fargerike duoen som brakk ned planene sine for oss.
 
Heisann! Kan dere fortelle litt om dere selv for våre lesere?
 
Biggie: – Jeg har akkurat fylt 20 år og kommer fra Røa i Oslo. Vi er som kids flest til tross for at vi bare er 50 centimeter høye og har grønn og lilla pels.  
 
Balder: – Jeg kommer fra Ellingsrud i Oslo er fortsatt bare 19, men har falsk leg. Så jeg kommer også inn på byen som Biggie. Vi møttes på releasekonserten for Karpe Diem-plata Rett fra hjertet på Parkteateret i 2006, og siden har vi hengt sammen.
 
Biggie: – Vi begynte å lage musikk sammen for 5 år siden og har tatt oss god tid i studio før vi ville gi ut noe musikk, men nå kommer endelig vår første singel «Danse» ut 3. mai. Yeah!
 
Dere tjuvlåner fra en norsk klassiker på førstesingelen, hvorfor falt valget på denne låta?
 
Biggie: – La meg si det som Gunnar Greve sa til oss i et møte for litt siden: Låta er en no-brainer. Det er jo bare en straight up hit. Sekundet vi hørte disco-originalen til Lene Jensen sammen med Rykkinnfella i studio, visste vi at vi hadde funnet samplet til førstesingelen vår.
 
Balder: – Yeah! Balder & Biggie is bringing disco back! Nå skal alle begynne med disco. Bare se på Daft Punk som hooker opp igjen og hiver seg på bølgen. Etter oss! 🙂
 

(Fortsetter under.)

Hvilke andre dukker ser dere opp til? Fraglene, f.eks?
 
Biggie: – Jeg har stor respekt for Flat Eric. Selv om det ikke er helt vår stil, har han gjort mye for dukker i musikkbransjen. Det var Eric som åpnet dørene for oss dukker.
 
Balder: – Give respect where respect is due.
 
Balder & Biggie i kor: – Flat Eric, we salute you!
 
Hva synes dere om filmen Ted?
 
Balder: – Ted var feeeeet ass! Jeg lo meg skakk.
 
Biggie: – Ja. Vi har vel sett den i hvert fall ni ganger, og den er perfekt å sette på når du har chicks på besøk. Slår aldri feil. Vanskelig å unngå pels på knaggen når Ted er på skjermen.
 
Hvilken musikk inspirerer dere?
 
Biggie: – Notorious B.I.G. er helten min. Han er/var en så utrolig rapper og de linjene han spyttet er like relevante i dag over 15 år etter at han gikk bort. R.I.P. B.I.G. Biggie Smalls is the illest!
 
Balder: – Vi digger egentlig ganske mye forskjellig. Fra Chromeo, til Jay-Z og Kanye. Mye fet house og Nu-Disco som kommer ut om dagen, også digger vi seff 90’s-Hip-Hop og 70’s-disco!
 
Biggie: – Om vi skal ta med noen norske må det bli Karpe, ass. Helt rått at de har gått fra Blå, til Parkteateret, til Rockefeller, til Spektrum! Fet konsert var det også. Vi stod helt foran og kunne alle tekstene.
 
Hva skjuler seg bak pelsen? Er dere like mjuke på innsiden som dere ser ut utpå?
 
Biggie: – Mjuke, kødder du eller? Jeg har abs of steel under pelsen. Som dere ser tar jeg vare på kroppen min og spiser mye grønt. Supermat, smoothies og shakes er hot for å holde seg fit for damene. Og det funker, for å si det sånn 🙂
 
Balder: – Jeg er litt mjuk på innsiden, men det er nok fordi jeg heller tar meg en burger på Illegal eller pizza i Badstugata mens Biggie trener.
 
Hva slags framtidsplaner har dere?

Biggie: – World domination. Vi skal vise alle at dukker med pels kan lage bedre musikk enn alle andre. Vi skal rocke hitlistene i 2013!

 
Balder: – Vi er allerede i gang med våre to neste singler og en remiks-EP av «Danse»! Vi er også i dialog med produsenter om vår egen tv-serie; Balder & Biggie – ute på grønne og lilla eventyr, så bare å følge med på skjermen etter oss fremover.
 
Biggie: – Men aller først skal vi ha release party for videoen på BAR Bygdøy Allé 8. mai. Håper å se all fansen vår der!
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer