♫ Norsk-dansk videopremiere: Narko

30. nov 2017 kl. 00:00
JØRGEN, RASMUS OG PÅL – ELLER JODDSKI, RASKE PENGE OG ONKLP (NIKEY VITAL) 
JØRGEN, RASMUS OG PÅL – ELLER JODDSKI, RASKE PENGE OG ONKLP (NIKEY VITAL) 

Nordiske hip-hop-profiler har nok en gang teamet opp. 

Joddski og OnklP trenger forhåpentligvis ingen introduksjon, men kveldens danske innslag trenger du kanskje en rask innføring i. Bli kjent med den skjeggete stjernen via YLTV: 

Raske Penge er den største reggae -og dancehallartisten i Danmark, hvor han har solgt til dobbel platina og rasket med seg eller vært nominert til en haug med priser. Rasmus Poulsen, som han egentlig heter, har bakgrunn som forfatter, filmskaper og DJ, og debuterte ikke som soloartist før i 2011. (Sent med tanke på at han er født i 1977). Siden da har han gått fra topp til topp, og er i dag en folkekjær artist i hjemlandet, med hits som «Faxe Kondi», «Intelligent» og «Yndlingsstof».
Også i Norge har Raske Penge, både alene og sammen med partneren Klumben, bygget opp et trofast publikum.
–Hans unike blanding av engasjerende og politiske tekster og egenartede miks av reggae, dancehall, dub, hiphop og mer er uten sidestykke, sier eks-Tungtvann-rapper Joddski, som er aktuell som forfatterdebutant med boken Full sirkel. Sammen med vinner av forrige ukes P3-pris, OnklP, ga han nylig ut en remix av danskens hit «Narko».

Fortsetter nedenfor


«Narko» kom ut i Danmark i juni, og har vært listet på dansk radio siden da. Ganske oppsiktsvekkende for en låt som holder fanen høyt hevet for avkriminalisering av narkotika, et tema som tidligere han vært sett på som veldig kontroversielt.
–Vi har vel kommet såpass langt nå, fortsetter Joddski, at folk ser forskjellen på dopromantikk og et brennende engasjement for menneskeskjebner. Det er på tide at vi slutter å demonisere og terrorisere folk som egentlig skulle hatt hjelp. Jeg synes det er genialt av Raske Penge å kombinere et såpass tungt budskap med et så catchy refreng.
Raske Penge selv er «super stoked» over at Joddsk og OnklP har remixet låta hans.
–Dels fordi de er to av de mest badass rappere i Skandinavia. Men vel så mye fordi det viser at man også i Norge er lei av å se den ineffektive og uansvarlige forbudspolitikken på rusmiddelområdet ødelegge liv, styrke forbrytere og koste samfunnet svimlende summer. Denne sangen er, som Nordic Reform Conference forrige uke, et uttrykk for at det er en ny tid på vei, hvor rusmidler ses på som et helseproblem, fremfor et kriminalpolitisk problem. Vi skal hjelpe mennesker, også rusbrukere. Ikke forverre folks liv og dermed bidra til ytterlige rusavhengighet, sier Raske Penge på mail fra København.

Se verdenspremieren her via Vital Videoes ENT. og våre venner i YLTV

Se Raske Penge live på Dama Di i Bodø fredag 15. desember. 

Se også: G-Eazy vurderer nordisk rap for andre gang