Hopp til hovedinnhold
T FOR TEMUR (UNIVERSAL)

♫ Norsk banger om konfrontasjoner med Oslo-politiet – se videopremiere

T FOR TEMUR (UNIVERSAL)
Amerikanske tilstander? 

Vold og uro mellom Oslo-ungdommer og politiet dukker opp i media med jevne mellomrom, men de mer hverdagslige konfrontasjonene mange opplever snakkes det lite om. På singelen «POPO», blant annet gjort kjent via den strålende NRK-serien 17, tar Temur et oppgjør med trakassering, diskriminering og vold. 

Løkka-gutten forteller at sangen handler om «en vanlig kid, en snill gutt som er keen på å gjøre det bra», men omstendigheter utenfor hans kontroll gjør ham til en mer rebelsk person. 
 
«POPO» er basert på hans egne og andres opplevelser, blant annet en 17 år gammel artist som jobber i samme studio som Temur på Grønland. 
 
– Han har fortalt historier om når han er på vei hjem fra studio sent på kvelden, og blitt slengt i veggen av sivilpoliti, som viser ham et fotografi og spør om han kjenner personen på bildet. En svensk kompis har fortalt om da politiet viste ham batonger da han var tolv år gammel, og sa «ikke bli som dem» til ham, forteller Temur. 

«Fy faen»-artisten understreker at «POPO» handler om de stygge enkelthistoriene, og sier at det dreier seg om et mindretall av ordensmakten. Men for ungdom holder det med én negativ opplevelse for å så frøene til det Temur kaller «fuck the police»-mentaliteten, fortsetter han. 
 
– Når du blir fortalt at du er teit, dårlig eller kriminell, blir du gjerne rebelsk, og misliker voksne og systemet. Jeg har opplevd det selv, noen få politifolk har snakket til meg og vennene mine som om de er bedre mennesker enn oss. For at ungdom skal få en god relasjon til politiet, bør «vær hyggelig» være regelen. «POPO» handler om enkelthistoriene med politifolkene som ikke er hyggelige, men det er slike historier som ganske ofte skjer i enkelte områder i Oslos drabantbyer, sier Temur. 
 
Temur ser på «POPO» som sitt innlegg i debatten om politiets forebyggende arbeid, for sammenlignet med hva han hører fra tidligere dager, opplever han dagens Oslo som en trygg by.
Musikkvideoen til 2nd Haf-produserte «POPO» bruker klipp fra 17, og er laget av Vimo. Se verdenspremieren her: 

Se også: Avlyste Rockefeller-gig samme dag, kaller Chirag «nazi-elsker»

Nyeste saker fra 730.no

Les mer