♫ Når hun du vil spoone med forsvinner :(

11. des 2017 kl. 00:00
HÅKON, SEBASTIAN, BILAL, HELGE OG VEGARD (MADS SUHR PETTERSEN) 
HÅKON, SEBASTIAN, BILAL, HELGE OG VEGARD (MADS SUHR PETTERSEN) 

NorthKid er tilknyttet ansatte i 730

De siste to ukene har debutsingelen til NorthKid fått kjørt seg på 730-kontoret, og det er ikke bare fordi synthist, låtskriver og frilansjournalist Helge Reinsnes Moen i blant gjør intervjuer for oss. (Men det skader jo ikke.) 

Etter flere år med låtskriving og live-spilling Nord-Norge rundt har det unge Alta-bandet endelig sluppet sin aller første singel, «Firefly».

Vi tok en prat med godguttene (som alle er i alderen 18-21) om livet, kjærligheten og norsk favorittmusikk.

Les intervjuet nedenfor mens du hører «Firefly», produsert av Jesper Borgen, Mike Hartung og Kåre Vestrheim

Hei NorthKid! Grattis med råfin debut, hvordan føles det? 

– Tusen takk! Vi er stolte og rørt hele gjengen. Med minimalt i budsjett og utgivelse via eget plateselskap trodde vi bare venner og familie skulle høre låta, og så streamet den 50 000 ganger første uka… Vi skjønner ingenting, men setter sykt stor pris på alle som hører på «Firefly» og legger den til i spillelistene sine! 

Hva handler «Firefly» om?

Håkon: – Teksten handler om en jente jeg så på en fest for en stund siden. Jeg kjente ikke så mange der, så jeg sto liksom litt for meg selv og var loner. Men så møtte jeg blikket til denne jenta på andre siden av rommet og jeg bare «omgomgomg kan vi plis spoone hele natta» i hodet mitt. Sååå skulle jeg omsider gå bort og si hei, men da jeg gikk bort var hun plutselig borte. Det ble første og siste gang jeg så henne 🙁 

Så tragisk 🙁 Men tilbake til låten – hvordan var det å jobbe med store produsenter som Jesper Borgen

Helge: – Jesper må serr være en av de fineste menneskene jeg vet om. Det er sjeldent jeg har jobbet med en så positiv, snill og ikke minst dyktig type. Det er lett å forstå hvorfor han er den prisbelønte låtskriveren han er, og så er det det sykt stas å ha samme produsent som Alan Walker og Marcus & Martinus <3 

Fortsetter nedenfor Hvem håper dere sjekker ut «Firefly»?Sebastian: – Herregud Sigrid. Nei nei vent Astrid! Eller Hanne Mjøen, hun er awesome! Men kanskje aller mest Sigrid ♥️♥️Vegard: – Hadde jo vært episk om Jo Nesbø sjekket oss ut.Den er grei. Hvilken norsk artist hadde det vært stas om covret dere?Bilal: – Hadde vært fett om LÜT covret oss, de er så sykt badass. Håkon: – Cezinando eller Kjartan Lauritzen!


Noen av dere bor jo i Oslo fast, men dere som ikke gjør det… Er det kultursjokk å måtte reise til hovedstaden? 


Bilal: – Å ta T-banen gikk ganske dårlig forrige gang for å si det sånn. Litt «bonde på bytur»-feel over det hele. Vegard: – Utekonsertene blir fort veldig veldig kalde i nord, musikkvideo-shoot enda verre…

Fortsetter nedenfor videoen til «Firefly»Topp tre ting med Alta?Helge: – Reinsdyrskebab, Huset og fjellturer i midnattssol. Vi har skjønt at dere allerede et etablert navn i Finnmark. Blir det konserter sør i landet snart? Helge: – Vi håper det! Drømmen er jo å erobre hele Norge. Og ifølge Spotify har vi 20 ganger flere lyttere i Oslo enn i Alta, så det må jo være et fette bra tegn.

Hvordan ser fremtiden ut for NorthKid?


Sebastian: – Vi har nettopp vært i studio med Tord Knudsen (The Wombats) og Daniel Eriksen (ISÁK) hvor vi fikk spilt inn noen sykt kule låter. Og så kaaan det være at det kommer noen covers snart… Så fremover blir det mye ny musikk, god stemning og forhåpentligvis flere følgere på Insta. :))) 

Se også: Alta-gutten Eirik (14) got next