Hopp til hovedinnhold
K-391 ER KLAR (MER/LIQUID STATE)

♫ Mystisk nordmann debuterer med stjernelag

K-391 ER KLAR (MER/LIQUID STATE)

Da den maskerte tenåringen Alan Walker slapp sin offisielle debutsingel på tampen av 2015 hadde bergenseren allerede et titalls millioner avspillinger å vise til. Og nesten like mange fans, selv om han var et ukjent navn for de fleste utenfor YouTube- og gaming-miljøet.

Mye av det samme kan sies om K-391.

Den norske produsenten bak prosjektet holder seg foreløpig i skyggen, men har nesten 700 000 YouTube-subs og over 200 000 følgere på Facebook, samt 200 millioner avspillinger. Selv om «ingen» vet hvem han er.

IRL bærer 23-åringen det ur-norske navnet Kenneth Nilsen, men med K-391 vil han ikke fronte seg selv. På sin egen nettside beskrives K-391 som et headset (!) og en audiovisuell opplevelse.

I dag slipper K-391 sin offisielle debutsingel, og nordmannen den audiovisuelle opplevelsen har litt av en gjeng med seg; norske Julie Bergan og Alan Walker, samt den sør-koreanske gullgutten Seungri, kjent fra k-pop-giganten BigBang.

Her er kvartettens «Ignite»:

Hører man på musikken til K-391 er det ikke vanskelig å gjette at han har vært en stor inspirasjon for Alan Walker, noe Fana-gutten bekrefter til 730.

– K-391 er en artist jeg har kjent lenge og som jeg selv er inspirert av. Det er kult å kunne være med på dette slippet, spesielt med tanke på at det er debutsingelen og en låt vi har jobbet på en stund. Jeg syns også K-391 er et spennende konsept som jeg tror folk kommer til å like, sier Alan Walker.

20-åringen synes også det er stas å ha med turné-tjommi Julie Bergan på prosjektet.

– Det er også ekstra gøy å kunne ha med oss Julie Bergan og Seungri på låta. Julie har jo nylig vært med meg på turné, og da passer det bra å kunne gi ut noe musikk sammen også. Seungri er på sin side en enorm superstjerne i Asia, og både K-391 og jeg har en del fans der borte. Vi skal faktisk fremføre låten sammen for første gang i Seoul i kveld, det tror jeg blir fett!, skriver Alan på vei til Sør-Korea.

Musikkvideoen til «Ignite» kommer snart. Her er en smakebit via prologen:

Mer Alan Walker x 730: – Budskapet er ekstremt viktig!

Les mer