Hopp til hovedinnhold

♫: My Chemical Romance slår opp

2013-SADFACE: MY CHEMICAL NOOO-MANCE (REPRISE/WARNER) 

Via sin hjemmeside fredag kveld annonserte de poppis emorockerne i My Chemical Romance at romansen er over.
 
New Jersey-bandet skriver:
 
– Å ha vært i dette bandet de siste 12 årene har vært en sann velsignelse. Vi har besøkt steder vi aldri hadde trodd vi skulle få se. Vi har fått se og oppleve ting vi aldri kunne ha forestilt oss. Vi har delt scener med musikere vi beundrer, musikere vi ser opp til, og best av alt – vi har delt scener med vennene våre. Og nå, som med alle gode ting, innser vi at dette ikke kan vare evig, og reisen vår som band slutter her. Takk til alle som har vært med på eventyret.
 
Supergruppa debuterte med albumet I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love i 2002. Året etter signerte My Chem major label-platekontrakt med Reprise og slapp settet Three Cheers For Sweet Revenge i 2004. Albumet var en enorm kommersiell suksess og New Jersey’ernes stjerne vokste seg gradvis større via en gryende fanskare og flittig turnering, helt til moroa eksploderte med konseptplata The Black Parade i 2006.
 
Singelen «Welcome To The Black Parade» ble en megasmash for My Chem fra deres tredje studioalbum The Black Parade i ’06:

Bandets kritikerroste fjerde og siste album ble Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys som droppet i 2010.

 
Frontfigur Gerard Way med det karakteristiske røde håret og hans kjemiske (b)romanse var også megastore i lille Norge, og har både headlinet Hovefestivalen og solgte også ut Oslo Spektrum. 730 hang da med de superhyggelige gutta backstage, hvor de blant annet kunne fortelle oss at pressen ødelegger psyken (uh-oh?).
 
Les vår trivelige prat med eks-romantikerne i My Chemher! 
 
(På gjensyn, gutta!)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer