♫ Mørk, norsk videopremiere: Inspirert av Fifty Shades of Grey?

14. feb 2015 kl. 00:00
Liverpool-baserte Marita Vestad og Are Næsset alias MaVe lager mørk, elektronisk pop. I fjor hadde vi premiere på en monster-inspirert snutt, og i dag viser MaVe frem en mer sensuell musikkvideo… Som kanskje er inspirert av Fifty Shades of Grey? I klippet får vi iallfall se både kropp og lenker. 

Duoen studerer for tiden på prestisjeskolen LIPA aka Paul McCartney-skolen, så vi tok en prat med Ringebu-jenta Marita via elektronisk post. Se premiere på «Unforgettable Love» nederst. 


Gratulerer med stilig video! Hvorfor slipper du den på valentinsdagen? 
– Tusen takk! At låta nå er ute er både godt og litt skummelt. Den ble skrevet mens jeg var på et veldig bittert stadie etter en break-up, og den er veldig personlig.

– Det har tatt lang tid fra den ble skrevet til nå. og Valentine’s Day handler jo om kjærlighet. Kjærlighet kan være veldig fint, men det kan også få frem de mørkeste følelsene i folk. Jeg synes i dag er en fin dag å slippe musikkvideoen på, siden det er mange som kanskje sitter med kjærlighetssorg, samtidig som andre feirer.

Fortsetter under skjermbilder fra musikkvideoen 

Vi ser både lenker og sensuelle scener… Er den inspirert av Fifty Shades of Grey

– Noen vil kanskje si at musikkvideoene som blir laget til låtene er litt 
«drøye», men jeg skriver jo kanskje også litt drøyt. Jeg skriver som regel om tanker og følelser som er litt hysj-hysj. De som har laget videoen er veldig flinke til å tolke mine tekster og skape noe visuelt ut av følelsene jeg vil formidle. Det kan jo hende noe av inspirasjonen kommer fra når jeg leste bøkene.
Filmen hadde premiere i går, har du sett den enda? Og hva synes du om bøkene? 
– Jeg har ikke sett filmen enda, men har planlagt å se den i løpet av neste uke. Jeg er veldig fan av bøkene, de er jo veldig underholdene, og ikke minst sexy.

Hvem i hele verden ville du helst feiret valentinsdagen med? 
– Jeg har jo kjæresten min, som selvsagt er den personen jeg vil feire med. Vi hadde en tidlig feiring i går kveld, siden vi har andre planer i kveld. Og bortskjemt som jeg er, så fikk jeg ett kjempefint armbånd i gave fra ham, og vi hadde en veldig koselig kveld sammen.
Det virker som om du tiltrekkes av det mørke i musikken din. Har du en favoritt-skrekkfilm, -bok eller serie? (Eller kanskje musiker?) 
– Jeg er faktisk veldig pysete når det gjelder skrekkfilmer. Om jeg ser en skrekkfilm ender det som regel med at jeg sover med lyset på, og er redd for å lukke øynene i dusjen i flere uker etterpå. Kanskje litt rart å se for seg med tanke på den mørke musikken og videoene. Men jeg er f. eks. veldig fascinert av Marilyn Manson fra jeg var yngre. 

Hva er det beste som kan skje i 2015? 
– Det beste som kan skje i 2015 er at MaVe blir lagt merke til, at vi får fortsette å lage musikk og spille live så mye som mulig. Vi flytter tilbake til Norge i mai, og kommer da til å fortsette å jobbe 100 % med musikken. Vi har flere låter og flere mørke musikkvideoer på lur. Og så gleder vi oss veldig til sommeren og festivalspilling!


Se premiere på videoen til 
«Unforgettable Love» nå, produsert av Jonas Kiste, Therese Grønlund og Madicken Schei: 


Mer norsk musikk fra Liverpool:
Sjekk ut råflinke Ohlayindigo 


Se også:
Den tidligere LIPA-studenten Jonas Alaska med gavedryss via 730