♫ Maria Mena – låt for låt

22. sep 2013 kl. 00:00
(ISABEL WATSON/SONY)

(ISABEL WATSON/SONY)

Maria Menas sjette album Weapon In Mind – produsert av Thomas Eriksen, Mats Lie «Slipmats» Skåre og Martin Sjølie – har fått terningkast high five fra de fleste anmeldere. Noe du forstår når du hører platen i spilleren nedenfor. Du forstår enda mer hvis du samtidig leser det Oslo-jenta forteller 730 om låtene. Noe av det hun sier er veldig fint:

«Shit Just Got Interesting»

– Spørsmålet jeg som oftest får er «nå som du er glad, hva kommer du til å skrive låter om», noe som indikerer at jeg bare skriver låter når jeg er trist. Slik har det aldri vært, så dette er svaret på det spørsmålet. Livet er ikke sort og hvitt og det er mer enn nok av inspirasjon, man må bare ha øyne og ører åpne.

«Fuck You»

– Min umiddelbare reaksjon til mobbing på nettet.

«All The Love»

– Nylig innså jeg at jeg ikke lenger identifiserer meg med «barnet», så jeg skrev denne sangen som et løfte til meg selv og fremtidige tillegg til vår familie.

«I Always Liked That»

– Dette er en sang med mange lag, og den gir meg alltid så mye styrke når jeg hører den. Den handler om min nåværende sinnstilstand, og hvordan jeg har innsett hva jeg er mest takknemlig for når det kommer til hvem jeg er. Mangler og alt. Dette er også inspirasjonen bak albumtittelen Weapon In Mind. Våpenet er kunnskapen om at den eneste delen av meg som virkelig gjelder er mitt hjerte og min sjel.

«Madness»


– En låt om å forsøke å gjemme den man egentlig er fra den ene personen som ønsker å bli kjent med deg.

«I Love You Too»

– Min bryllupssang.

«You Make Me Feel Good»

– Jeg ville skrive en sang som snakket om det jeg synes er nøkkelingrediensen i et sunt forhold.

«Caught Off Guard, Floored By Love»

– Det jeg og mine single venner snakker om søndag morgen…

«They’re All Telling Stories»

– Om en dramatisk slutt på et vennskap.

«Lover Let Me In»

– En desperat sang om å ønske at noen stoler på deg.

«I’m Only Human»

– Vi har alle så mange lag. Ingen vet hva en annen person virkelig går gjennom. Det er skjønnhet overalt, men det er også smerte og trishet. Og hva om den smerten ikke er noe du kan peke på og si «det er her det gjør vondt». Denne sangen handler om å lide i stillhet.

«You Hurt The Ones You Love»
 

– Da jeg var liten fortalte moren min meg; «du sårer den du elsker». Jeg tenkte at hun mente at man noen ganger angriper de som står deg nær, fordi det føles trygt, men jeg tok det veldig bokstavelig da jeg var liten. Som en nygift kvinne må jeg si meg uenig med min egen tolkning av det moren min sa til meg. Du sårer den du elsker. Basta 🙂

«The End»

– En veldig personlig sang.
 
Se også: FREDAGSFJAS: Maria Mena 🙂