Hopp til hovedinnhold
– Er det virkelig over?

♫ Loveless brekker ned stjernespekket EP – låt for låt ♡

It goes down in the DM ✌🏼️

Et bilde publisert av Loveless (@lovelessmusic_)Loveless alias den norske favoritt-duoen til Craig David er endelig ute med sin debut-EP!

Relationships
tar oss med på en reise gjennom de ulike fasene i et forhold, og har en håndplukket bukett gjestevokalister. Deriblant våre egne talenter OMVR og Tomine Harket, britiske Varren Wade og den norske pop-gudinnen Gabrielle som låtskriver. 

Sjekk ut hvordan trønderne brekker ned Relationships låt for låt mens du sjekker ut sporene under. <$

1. «Up All Night» ft. Varren Wade
– Denne låta ble til litt ved en slump egentlig. Vi hadde hatt besøk av Varren, som er med på låta, i en ukes tid. Og det var dagen før han skulle reise igjen, og vi hadde hatt en utrolig produktiv uke hvor vi satt igjen med flere låter. Men denne siste dagen var det litt vanskelig å komme igang. Ved pure randomness kom vi over en basslinje vi hadde hatt liggende en stund. Og med en gang Varren hørte den skjedde det noe i rommet. Låten var ferdig noen timer senere. Selve temaet handler om å ikke la tidligere skuffelser og heartbreaks komme i veien for noe som potensielt kan bli fantastisk. 

 
2. «Never Try» ft. OMVR
– «Never Try» er en av de eldste låtene på EP’en. Så og si alle låtene på EP’en er skrevet sammen med Varren Wade, og denne er inget unntak. Vi hadde allerede begynt på låten da Omar (OMVR) kom i studio, så da han digga det vi hadde, gikk det ganske kjapt derfra. Den handler om hvor digg det er når man møter noen og alt bare faller på plass. At man aldri prøver for hardt og alt føles naturlig.
 
3. «Real Thing» ft. Taet
– Dette er den siste låten som ble med på EP’en, og kanskje vår favoritt? Den ble skrevet sammen med Varren og vår alles kjære Gabrielle. Vi skjønte fort hvordan låt det skulle være da vi hadde chordene, så temaet kom egentlig veldig av seg selv mens vi lagde låten. Vi satte oss ikke ned og sa nå skal vi lage om dette, det ble bare sånn. Taet som vi har med oss på vokal, møtte vi gjennom diverse folk via session vi hadde i London i fjor, i desember. Vi fikk god kjemi ganske fort og vi skjønte kjapt at hun var riktig for låten. Hun elsket den og klarte virkelig å gjøre den til sin egen.

 
 
4. «They don’t know» ft. Varren Wade
– Dette var den første låten vi gjorde til EP’en og den aller første låten vi lagde sammen med Varren. Vi hadde lenge slitt med å finne låtskrivere og folk å samarbeide med før vi møtte Varren, men da vi jobbet på «They Don’t Know», skjønte vi rimelig kjapt at vi hadde noe spesielt sammen. Han har på en måte blitt et uoffisielt tredje medlem av Loveless. Hehe. Selve ideen til låten kom ut av en samtale vi hadde før vi begynte session. Det er egentlig slik alle våre sessions starter, slik at man kan blir litt bedre kjent og finne litt ut av hvor man står. Vi kom inn på temaet forhold, slik som vi alltid gjør og begynte å diskutere en venn av oss. På det tidspunktet var han ny i et forhold, som kanskje ikke akkurat følger normen i samfunnet, og vi tenkte at vi ville lage en låt om hvordan det må føles, sett i fra hans ståsted. Det var i alle fall inspirasjonen bak ideen, men folk må få lov til å kunne tolke den slik de vil, og gi sin egen mening til den.

 
 
5. «Elephant» ft. Tomine Harket
– Den samme uken som vi lagde «Up All Night», kom også «Elephant» til live. Dette var vår første session med Tomine, og vi hadde gledet oss veldig til den. Vi var store fans av Tomine og hennes vokal fra før og hadde på følelsen at vi kunne få til noe fett sammen. I starten visste vi ikke helt hvor låten skulle gå rent produksjonsmessig, men da vi løste det, gikk resten som smurt. Hvis du spør oss om hva låten handler om, tror vi du får et annet svar enn om du spør Tomine. Sånn sett var det moro å skrive denne låten, alle i studio hadde vær sin måte å tolke den på. Men om du skal ta det første man tenker, handler den om å være i et forhold hvor noe er galt, men verken du eller partneren din tørr å si noe om det. Man bare ignorerer «elefanten i rommet». Klisjé, check!

 
6. «Over»
– Den siste låten på EP’en fungerer som en avslutning på den fiktive «storyen» man kan lage seg, hvis man hører gjennom EP’en fra start til slutt. Vi satt igjen med masse vokaler etter forskjellige sessions og endte opp med å bare klippe og leke med forskjellige takes. Som du skjønner når du hører den, så var det regnvær den dagen. Vi blir ofte påvirket av hvordan omgivelsene våre ser ut og oppfører seg, og denne dagen må vi ha vært i det mer følsomme hjørnet. Låten handler om øyeblikket noe tar slutt, om det er et forhold eller noe annet viktig i livet. Du sitter igjen med følelsen av at du ikke helt har fått med seg alt og hva som har skjedd. Man spør seg selv rett og slett, er det virkelig over?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer