♫ Lido: – Jeg hadde dødd om du farget håret

1. okt 2016 kl. 00:00
THE LIFE OF PEDER (HÅVARD JØRSTAD/730)

THE LIFE OF PEDER (HÅVARD JØRSTAD/730)

Lido i Kulturkirken Jakob for en drøy uke siden var – uten å overdrive – en av de sterkeste konsertopplevelsene vi har hatt. Klar terningkast seks, og inntrykk som sitter igjen i kroppen lang tid etter.


Multiinstrumentalisten Peder spretter mellom trommer, flygel, keyboard og gudene vet hvilke instrumenter konstant, og klarer attpåtil å synge og prate samtidig. Om at han var dritnervøs, at ting går galt underveis, og et spørsmål om han kan ta en låt om igjen.

Rogalendingen undrer også på om lyden skar seg fordi han bannet i kjerka. 


(HÅVARD JØRSTAD/730) 

Tysvær-artisten forteller at kommende Everything er et «klassisk break up-album», og at det gir et innblikk i alle tingene som skjer -etter- bruddet. Desperate forsøk på å fikse forholdet, personlige minner fra da alt var bedre. Alle fasene.

23-åringen snakker om følelser på en måte norske artister altfor sjeldent gjør, og det gjenspeiles i sporene. Everything blander rene instrumentalpartier og bitre linjer som «I produced her whole album!» sømløst, og gir oss lyst til å lytte ti ganger til. På rad. 

Se 730s video fra kirken, saken fortsetter nedenfor: 

Enestående #Lido viste akkurat frem albumet sitt live – se mer via 730s Snapchat 🇳🇴 (www730no) @lidogotpix 💫

En video publisert av 730.no (@730no)


Lido forteller at det amerikanske crewet bruker ordet «brusjan» flittig, og at han snakket med kompisen Jaden Smith tidligere på dagen. At rapperen og skuespilleren skulle ønske han var med i Oslo. (PS: Gjett hvem som gjester albumet…) 

Neste fredag (7. oktober) kommer endelig Everything. Siste spor ut før release er «DYE», en sjuuuukt deilig og velskrevet låt Lil’ P sier han begynte på som 16-åring.

Som at han ikke var irriterende talentfull nok fra før av.

Find me in a church somewhere.

Et bilde publisert av Lido (@lidogotpix) «DYE» handler om å være så forelsket i noen som du tror er perfekte, så du ønsker ikke å forandre en eneste ting ved den personen. Jeg skrev denne sangen da jeg var rundt 16 år gammel, og den fant sin perfekte plass i dette albumet, forteller Lido via en pressemelding. 

Kompisen Cashmere Cat er co-produsent. 

Hør Lido – «Dye» her: 

Noe kjent? Da så du trolig KORK-konserten til Lido fra 2015. (Fra 11:50 og utover her.) 


Se også: Mesterlig mord fra Lido