Hopp til hovedinnhold
BLACK STALLION (

♫ Låt for låt med Linni

BLACK STALLION (YGMG/UNIVERSAL)

De som vet, vet. Men for mange er Linni en av norsk hip-hops bedre bevarte hemmeligheter. Bergenseren, som først ble kjent via Yoguttene, slapp nylig sitt fjerde, kritikerroste soloalbum Silkesvarten. Her serverer 31-åringen referanser til alt fra norsk black metal til gatekultur.Den Spellemann-nominerte rapperen gir 730 noen stikkord om platen.

«Inn» (produsert av Basmo Fam)


– Dialog mellom dragen og meg. Vi blir enig til slutt.«Mammahmiah» (Kvam)– Jeg leker uti byen og glemmer det mamma sa.«Mer saus» (Basmo Fam)– Saus utover alt. Splæsj.«Silkesvarten» (Basmo)– Denne handler om å ha uten å eie.«Tempo El Gigante» (Kvam)– Bånn gass mot målet. Reodor-driv mot Ben Redic-lommer.«Se meg gå» (Kvam)– Litt emo- vibber om å forsvinne vekk.«Supar G» (Kvam)


– Zoom inn på toppsigen og nyt tåken.«Min Mio» (Kvam)


– Denne er for Astrid Lindgren i Dolce & Gabbana.«Takk for maten» (Funkin Matt)– Jeg er glad i mat. Takk for den.

Her er videoen til tittelsporet «Silkesvarten»:


Regissør Eivind Landsvik, som i 2017 vant Spellemannprisen for videoen til Daniel Kvammen og Lars Vaular, forteller 730 om verket sitt: 


– Etter å ha hørt igjennom hele det fantastiske fjerde albumet til Linni, ble jeg veldig inspirert og takknemlig for å få lov til å velge ut en låt som jeg kunne laget noe visuelt til. «Silkesvarten» ble min personlige favoritt og den endelige ideen kom på plass over en kaffe med Linni, etter å ha kastet en haug med andre idéer. Videoen balanserer dagdrømmer og virkelighet og er en slags hyllest til det kjedelige og hverdagslige. Mye godt kan komme ut av å kjede seg litt.


Se også: 18-åring med breial debut, tre rapveteraner sammen, hitvarsel fra tvillinger, Bergen-bonanza: Topp 9 nye norske sanger som kom på fredag 🇳🇴 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer