♫ Lady Gaga er tilbake med «Perfect Illusion»

9. sep 2016 kl. 00:00
MULIGENS HENTET FRA DEN KOMMENDE MUSIKKVIDEOEN (UNIVERSAL) 

MULIGENS HENTET FRA DEN KOMMENDE MUSIKKVIDEOEN (UNIVERSAL) 

Oppdatert 10:00: Gaga bekreftet under intervjuet med Nick Grimshaw på BBC Radio 1 Breakfast Show at Florence & The Machine, Beck og Father John Misty gjester platen. Popstjernen fortalte også at Mark Ronson er produsent på hele albumet, og at det kommer i løpet av 2016. <3

«Perfect Illusion» er i skrivende stund #1 på norske iTunes, men har ennå ikke debutert på Spotifys toppliste.

 

It wasn’t love, it was a perfect illusion…

Tre år etter ARTPOP er Lady Gaga endelig tilbake i pop-modus. Siden forrige plate har New York-sangeren sluppet et jazz-album med Tony Bennett (90) som ble #1 på Billboard, en Oscar-nominert låt om seksuelle overgrep, og tatt hjem en Golden Globe for hovedrollen i American Horror Story: Hotel, men la oss ikke dvele ved det. 

Klokken 5 norsk tid hadde «Perfect Illusion» premiere via en rekke radiokanaler verden over. Sporet er første smakebit fra den kommende The Fame-, The Fame Monster-, Born This Way- og ARTPOP-oppfølgeren #LG5, som foreløpig ikke har fått verken tittel eller slippdato. 

«Perfect Illusion» er produsert og co-skrevet med Mark Ronson («Uptown Funk»), Bloodpop («Sorry») og Kevin Parker fra Tame Impala, og høres ut som en deilig miks av alle fire. Spesielt på refrenget og fra 1:51 og utover er Tame Impala-sounden tydelig, selv om låten domineres av Lady Gagas hese røst. 

«Perfect Illusion» er ingen «Bad Romance» eller «Poker Face», men lyder langt mer nyskapende enn hennes seneste singler. Og den 3 minutter korte singelen er best etter noen runder på repeat med høyt volum. 

Fortsetter nedenforBLOODPOP, MARK RONSON, LADY GAGA OG KEVIN PARKER (UNIVERSAL) 

Fans spekulerer i om den såre teksten handler om forholdet til (eks)-forloveden Taylor Kinney, som hun det siste året har prøvd å redde forholdet med. Etter rykter om brudd skrev hun for noen måneder siden på Instagram at de har sine opp- og nedturer, men at de alltid har sett på hverandre som sjelevenner. 

Etter et lengre opphold i Los Angeles er 30-åringen nå på promoturné i Europa.

I går gjestet Gaga Universal-kontoret i Berlin, mens hun senere i dag (07:30 og utover) er gjesteprogramleder på Radio 1 BBC med Nick «Grimmy» Grimshaw i London. Lytt live her

Hør «Perfect Illusion» via Spotify eller YouTube nedenfor. 


Nå er «Perfect Illusion» hos norske iTunes Store også, kjøp her


Slippet gjorde at Gagas største fanforum og nettsted, GagaDaily
, kræsjet fullstendig og vært nede i over en time. Mer info om det kommende albumet kommer trolig de neste dagene. 

OPPDATERT: Mark Ronson har akkurat delt et bilde via Instagram, hvor han avslører at Josh Homme fra Queens of the Stone Age spiller gitar på «Perfect Illusion». 

Credit where credit is due #perfectillusion

Et bilde publisert av Mark Ronson (@iammarkronson)


Se også: Preget Lady Gaga taler for Orlando-ofrene