♫ Klish prøver å komme i kontakt med sin indre Maria Mena

23. nov 2018 kl. 00:00
GLADE JUL (HELGE BREKKE)
GLADE JUL (HELGE BREKKE)

Endelig Yess Monster fra 2015. 

EYM 2.0 består av fire sterke spor med juletema – kanskje bedre enn de to som nå topper Spotify topp 50 – selv om de trolig vil streame bittelitt mindre. Men Klish og Sorte Beats kan takke seg selv når de verken er å se på realityfjernsyn eller gamingkanaler på YouTube!!

Vi er uansett fans. Hør her + se hva Klish forteller 730 nedenfor <3
Klish, hvorfor er det så få norske rappere som lager julemusikk?
– De frykter å havne på slemming-lista til Nissen? Hehe neida, jeg liker å fremstå som super woke, men jeg er faktisk ikke 100 prosent sikker på om Nissen fins eller ikke. Nissen og Helvete er de to tingene jeg er litt usikker på om eksisterer eller ikke. Se der, tre setninger tok det før det begynte å handle om Helvete 😄 Og derfor lager ikke norske rappere julemusikk.
Hvilken av sangene på Endelig Yordmor Matja oser mest jul for deg? 
– «Flyr på Reinsdyr» er den sangen som er absolutt mest jul-y, men «Forrige jul» er også god. I den ene sangen sier jeg at jeg setter på min egen sang og lager en del bravur rundt dette, og det er sannhetsbasert. Jeg setter ofte på min egen låt når jeg er sammen med folk og ber de vente med å si setningen sin for at de skal få med seg den kommende Nobelpris-vinneren sin neste linje på anlegget. Lol «anlegget». I den andre sangen handler det mere om å loke dealen som 16-åring og miste alle pengene rett før jul.
Maria Mena lever kanskje av sin julesang, som blir en hit hvert år fordi jul. Er økonomisk vinning en motivasjon for dette slippet, eller er det et idealistisk ønske om å ringe julen inn? (Drøft.)
– Dette er først og fremst et prosjekt for å få meg i kontakt med min indre Maria Mena. Jeg vil si det går bra, vi har nokså lik farge på håret (hvis man myser). Men jeg begynner å bli ganske hissig på julefeiring nå, jeg lagde en ribbe til meg selv for noen uker siden. Den var på fire kilo, det tok nesten en uke å ete den opp. Men da har man jo masse surkål og sånt, tar jo mye plass i magen, det. Jeg sverger jeg er idealist egentlig, men det hadde vært rått å bli en økonomisk type dude som er helt ferdig med the skruggle snart.

Sorte Beats har produsert alle låtene. Hva er det ved hans håndverk du setter mest pris på?
– Han lager store sanger og bruker fine lyder. Vi har jobbet sammen lenge, og han er også med på alt av live-ting jeg gjør. PS sjekk oss ut på Revolver 13.12, vi skal klikke. Sender samtidig en klem til Poppa Lars som er #inthemixxx på denne.

Du har feiret jul siden august, sier vår kilde. (Deg.) Hvordan feirer man jul i august? 
– Det er med julefeiring i august som det er med trening. Det kan virke vanskelig å sette av en time til det hver dag, så det man må gjøre er å liksom snike inn en liten fem-minutter her og der. Man rekker akkurat å lage tre ledd av en julelenke mens man venter på at kaffen koker for eksempel. Og etter det så baller det bare på seg! Husk og kjøpe nok glitter og noen lengder med rødt papir. Sparer du på dorullene fra påske av så har du gjort deg selv en maksimal tjeneste når det kommer til å lage nisser. Det funker også å skrive julesanger fra august for å få den stemningen.
Du er for noen best kjent som Jurassic Park-mannen hos 730. Hvis noen av dem som ser opp til deg på grunn av din kunnskap om Jurassic Park-sagaen vil gi deg en unik Jurassic Park-presang, hva ønsker du deg aller mest? 
– Jeg forsøker å bli ansatt på heltid for å kun skrive JP-stoff, men det tar tid – først må jeg jo snike inn Jurassic Park i hver eneste samtale med absolutt alle jeg møter og på den måten bygge tilstrekkelig interesse for temaet. Deretter begynner de nok å sulte etter litt media om sitt nye yndlingstema; Den Der Filmen. Hvis noen skulle gi meg noe sterkt innen JP-effekter så kunne det jo vært en spaserstokk kanskje? En sånn stokk med en gammel, hard sevjeklump med mygg inni som håndtak (premiere på beskrivelse?) kjent fra filmen. Eller en av de der gule regnjakkene. De har forresten begynt å selge Jurassic Park-klær på H&M nå haha de tror sikkert Jurassic Park handler om ironi.

Se også: Seattles råeste 16-åring er klar for Norge