Hopp til hovedinnhold
MAN-BUN UP (KNOCKOUT) 

♫ Kaveh: – Jeg er en av Skandinavias beste rappere

MAN-BUN UP (KNOCKOUT) 


Formatet er kanskje en litt oversett greie i Norge, men internasjonalt er det fortsatt stas for både små og større artister å slippe mixtapes. Bare spør (frivillig) usignerte Chance the Rapper som vant Grammy for en utgivelse som aldri var i salg


Etter å ha streamet flere titalls millioner ganger på norsk switchet Kaveh Kholardi over til engelsk tidligere i år. Etter to singler (
«Muhammad Ali» og «No No») er løkka-rapperen og -produsenten nå klar med åtte spor lange Second Nature: Fire


Mixtapen er første del av en kommende trilogi hvor Kaveh hyller naturens elementer. Lytt mens du leser vår prat med den engasjerte 22-åringen nedenfor! 

Produsenter i parantes: «Relax» (Lars Rubix), «The Man» (Adrian Amara & Yondo), «Did it Again» (Galexy), «Rolling Stoned» (Eliasmane & Galexy), «No Guidelines» (Lars Rubix), «What a Day» (Lars Rubix), «PBK» (Eliasmane, Galexy & Kaveh) og «Wallahi» feat. Izno (JNS).

Hei Kaveh! Hva er det viktigste for deg med denne utgivelsen?

– Alltid vært planen å ta dette steget og etter 8 års med norskspråklig rap er det på tide. Jeg vil først og fremst inspirere byen og resten av landet og vise at ingen der ute kan kontrollere din endestasjon. Jeg gjør dette for å bane vei! DU KAN VÆRE AKKURAT HVEM OG HVA DU VIL SÅ LENGE DU ER FOKUSERT OG JOBBER FOR DET. 

– Jeg har markert meg som en av Skandinavias beste rappere og vil ta det hele til et nytt nivå. Jeg har fått masse positiv feedback men merker at 1/4 er pessimistiske. Jeg vil ha så mange som mulig med på laget! Selv om jeg nå har klare internasjonale ambisjoner trenger jeg støtte fra kjernen min i Norge. Dette prosjektet skal bli en trilogi hvor jeg tar utgangspunkt i naturens 4 elementer, og det er 2 resterende utgaver igjen som blir Water and Air. 

Artister vinner Grammy-albumpriser for mixtapes. Hva er egentlig forskjellen på album og mixtape? 

– Det som skiller et moderne rapalbum fra en mixtape er dets mål. Mixtapes er lugnere og har som ofte en mer fleksibel målsetting enn et album. Det er en effektiv måte til å tiltrekke seg nye fans, og noe som vekker engasjement blant gamle fans – en grunn til å turnere og en måte å dytte karrieren fremover uten å nødvendigvis ha et millionbudsjett fra et plateselskap. Dersom du er en hyperproduktiv og selvstendig jævel vil jeg si at dette formatet er en fin måte å holde buzzen aktiv på.
– Dette er en independent release hvor jeg har dekket alle kostnadene selv. Grunnen til at folk blir sjukt forvirra er at noen mixtapes holder samme kvalitetsnivået som et album ville gjort og fort kan dunke radio og hitlistene også!

Fortsetter nedenfor
Hva representerer ilden i tittelen og på coveret?

– Ilden representerer skapelse, destruksjon og den indre gnisten! Den flammen du kjenner i kroppen når du står opp om morgen og har en hel verden foran deg å erobre – det er det ilden representer. Ilden eksisterer også i oss når du kjenner deg sint og frustrert, men det hele handler om å kanalisere flammen riktig. 

Kan du beskrive dagens norske rapscene med fem emojis? 

– Skriver fra MacBook Pro så finner ikke emojis her. Uhm.. Mye luft – lite innhold.. Mye SWAG, men savner innhold. Lenge siden jeg har hørt en norsk raplåt og følt at «Wow, der lærte jeg noe nytt». 
– Jeg føler norsk hiphop går i to retninger, både testonivået har økt betraktelig, men samtidig har androgyniteten preget rappere også.. Noen softes ut hvor, hvor andre strammes opp. For meg handler det om å vise dynamikk. Jeg har ikke hørt så mye på norsk rap siste året hvis jeg skal være ærlig. 
Hva tilfører Kaveh kulturen?

– Mot, råskap og samhold – og det å aldri være redd for å utfordre grensene og hva mennesker «tror» er forhåndsbestemt for deg. Jeg er den første rapperen i Skandianvia som har switchet språk etter en så stor suksess. Det er definisjonen på GØTS og tro meg når jeg sier dette. Jeg skal putte Oslo på verdenskartet! 

Fortsetter nedenfor 

Everbody wanna be a rapper, Everybody wanna be a trapper, man i gotta laugh They got no depth in their life so they wanna get to jail on purpose just to do raps. That’s some retarded shit I did it regardless bitch I’m reppin the city man, I’m still the hardest, bitch The definition of an artist bitch So shut up with your chit chat Show up to my show and get bitch slapped Ey Nigga where’s your hits at? Oh that’s your girl, god damn, man I wouldn’t even hit that. Cold in the O, nobody I trust So much snow you get lost in the cut Shine so bright, they wanna kill my buz Should’ve knew it from the start, man you ain’t one of us… noooo!!! #TheMan #lyrics #1vers #SecondNature 📸: @10.747

Et innlegg delt av Kaveh (@kavehkholardi)

Hvilken låt på mixtapen er din fav? Hvorfor?

– Akkurat nå… «The Man»! I mean, common, lad… When is the last time you heard some Norwegian rapper slay the microphone like that on english? It’s gonna make these Americans go: «wait what? Is he really NÅÅRWÆÆEGIAN?»… Just wait and see. Men «Did it Again» og «What a Day» går også heavy på repeat. «PBK» er også smooth. 
Hvordan går det med kjærligheten? Ordet på gatene er at du har veldig flott fast følge 🌹

– Det er ikke da ikke noe nytt, Alle vet at Kaveh alltid har flott fast følge. 
Hva gleder du deg mest til i sommer?

– Studiotid og sommerlige velsignelser! 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer