Hopp til hovedinnhold
HEI STURLA (KYLE MEYR)

♫ Kan Sturla få deg til å like trønder-pop?

HEI STURLA (KYLE MEYR)

Pop med nord-norsk tekst har for lengst blitt stuereint i selv de innerste hipster-kretser, men lillebror Trøndelag har fortsatt et stykke å gå. Det vil 23 år gamle Sturla Fagerli Larsen gjøre noe med.

Sturla, som enkelt og greit har tatt artistnavnet Sturla, slapp nylig debutsingelen «Storby».

I dag slipper den Oslo-baserte orkdalingen musikkvideoen via regissør og godgutt Tobias Myklebust Fjeldheim.

Se premiere via Fjernfilm: Hei Sturla! Hvordan føles det å slippe debuten?
 
– Halla!! Du vet, når du har vært i et dårlig forhold i 3 år, og du endelig tar praten. Sånn føles det. Deilig, men følelsesladet. Prosessen har vært lang og lærerik, men det føles sykt bra å komme i gang!
 
Godt sagt. Hva skiller deg fra andre norske artister?
 
– Jeg kommer jo fra et lite sted som heter Orkdal. Typ sted som fikk Midget Spinner* 3 måneder etter hype. Jeg tror det ligger noe i at man ser de kule folka i byen litt fra utsiden, og former ting litt annerledes deretter. Men først og fremst synger jeg på trøndersk, noe som har vært ganske dødt helt siden Åge var den fresheste fyren. Folk har fått for lite trøndersk de siste årene ass, og jeg håper «Storby» kan bidra i positiv retning!

* Sturla trodde på ekte det het «midget spinner» (og ikke «fidget spinner») helt til Jørn fra plateselskapet påpekte feilen. 

 
Hva er den største forskjellen på Orkdal og Oslo?
 
– Haha. Jeg er sykt redd for fugler, og i Oslo er det syyykt mange av dem. I tillegg er de av typen sosiale fugler. Det byr ofte på noen pinlige situasjoner igjennom parkene på Grünerløkka, hvor jeg har fått inntrykk av at man burde prøve å være en litt kul fyr. Ellers er Orkdal et sted hvor alle kjenner alle, og der alle som roper høyt om at de vil få til ting, fort blir lagt merke til. Sånn har det vært for min del, og det føles bra å komme til et sted hvor man møter flere mennesker å spille på lag med.

Fortsetter nedenfor

 

(KYLE MEYR)

Hva driver du med bortsett fra musikken?
 
– Jeg bor sammen med 3 supebarske sambygdinger her i Oslo, og vi er alle ekstremt fotballinteresserte. Det hender seg at jeg må ta meg sammen for å rekke å jobbe nok når øl og Premier League alltid bare er få meter unna. Jeg har også en sterk Roar Stokke-parodi jeg glimter til med på fest av og til. Men oi, jeg holdt på å glemme at jeg studerer låtskriving og produksjon på Westerdals!!
 
Gøy! Hva eller hvem handler «Storby» om?
 
– Låta handler om to personer som har det veldig kult sammen. Men etterhvert blir de lei av alt maset fra utsiden, og drømmer derfor om å reise langt av sted, hvor de kan være litt i fred<3 Jeg heier på dem.
 
Hvem inspirerer deg mest?
 
– Hmm. Jeg er veldig fan av Gabrielle og Unge Ferrari. Ellers synes jeg Chris Martin er relativt stødig på det han driver med. Håkan Hellstrøm er også helt rå. Det er jo så massive mengder flinke folk. Tenk å havne et sted midt mellom alle de. Jeg blir også veldig inspirert av å spille live, og få umiddelbar respons fra folk. Det gleder jeg meg veldig til!
 
Hva er drømmen?
 
– Det hadde vært kult å engasjere såpass mange folk med musikken min at jeg slipper å flytte tilbake til Orkdal med det første hvert fall. Ikke noe galt med hjembygda, men det er jo kulest å være i Oslo for tiden liksom. Jeg har lyst til å gi ut en plate og turnere med den. Reise rundt, synge og skrive. Det er vel det man kaller livet. Takk for praten!!

Les mer