Hopp til hovedinnhold
SKJØNNHETEN OG BYGDEDYRET UDYRET, MEN HVEM ER HVEM? 

♫ Joddski teamer opp med Ágy: – Beauty and the beast, noen!?


SKJØNNHETEN OG BYGDEDYRET UDYRET, MEN HVEM ER HVEM? 

Fette najs fredag! Joddski teamer opp med Urørt-finalist Ágy, og resultatet er like lekkert som det er uventet. «Gærnt med mæ» er andre spor ut fra den kommende platen Han Far, og Jørg-1 forteller 730 ydmykt om hvordan samarbeidet skjedde til 730. 


Utklipp fra ukens fineste e-post: 


«En bredmålt og aggrokulturell brumlebass av en rapper i slutten av 30-åra, møter en samisk electropop-prinsesse i begynnelsen av 20-årene. Han slo igjennom i 1999 som den første norskspråklige rapperen, hun slapp sin første ep i fjor, og ble blant annet listet på P3, og lå godt an frem mot Urørt-finalen. Beauty and the beast!, noen?»

Men hva er det egentlig som er «gærnt» med Joddski? 

– Jeg har jo gjort det til en sport å «bite the hand that feeds me», slenge med leppa og be alle dra til helvete. Jeg er vel heller ikke kjent for å klare å utnytte de sjansene jeg får maksimalt. Når ting virkelig flasker seg reagerer jeg med å velte hele korthuset. Sånn. Kaos iiigjen. Perfekt.
Haha! Du er nok ikke den eneste, altså. Hvordan fikk du tak i flotte Ágy?  
– Jeg så videoen hennes, som var regissert av Carl Christian Lein Størmer, som også gjorde de fleste videoene til mitt forrige prosjekt, Bygdedyret, og ble imponert. Etter å ha holdt det ektere enn en Skeez TV-etterfest på Bygdedyret var jeg klar for en dose melodi. Ágy har dette spennende noe, som gjør det interessant. Ikke minst er hun samisk, og bidrar med en liten snert av det på låten. Dessuten var jeg hypp på å jobbe med noen nye folk, så jeg og Sorte kom opp med en beat som vi følte passet henne og tok kontakt. 

Co-sign, Ágy? 

– Joddski er en ringrev i musikk-Norge, så jeg var i ekstase og samtidig veldig ydmyk da han ringte og ville ha meg med på ei låt. Han hadde en klar tanke om hva han ville, men likevel fikk jeg lov å legge min egen touch på låta. Samarbeidet fungerte godt, og det vises nok i resultatet!
HØR LÅTEN HER DA VEL: Joddski skryter også av profesjonaliteten til unge Agnete. 

– Jeg var overrasket over hvor lett det var å ha med henne å gjøre i studio. Jeg og Poppa (OBS BEATEN ER AV SORTE BEATS, LARS VAR TEKNIKER/MIKSER) er jo kjent for å være to kjempesure, skumle gamle menn. Det er mange som sliter med å slippe seg løs når de må levere for gamlegutta. 
– De er jo verken sure eller gamle!, skyter Ágy inn. Begge er smilende og dyktige mannfolk med glimt i øyet, skyter Ágy inn.

Nordreisa-guri slipper ny singel før sommeren, mens Joddski er klar for album (neste fredag) og turné. 

– IKKE NOK MED DET, ÁGY SKAL VÆRE MED JODDSKI PÅ KONSERTENE I BODØ, TROMSØ OG TRONDHEIM, brøler Jørgen i innboksen vår. 
Få med deg festlighetene her: 
Fredag 15.4 Ludo, Harstad
Lørdag 16.4 Arbeidern. Kabelvåg
Fredag 22.4 UIO, Bodø
Lørdag 23.4 Driv, Tromsø
Fredag 29.4 Nesna, Studentkroa
Lørdag 30.4 Trondheim, Verkstedhallen
Fredag 13.5 Sandnessjøen, Harriets
Lørdag 14.5 Brønnøysund, Kred
Mandag 16.5 Kautokeino, Alfreds Kro
Fredag 8.7 Karlsøyfestivalen

Se også: 5 ting du kan forvente – og ikke forvente – fra albumet

Nyeste saker fra 730.no

Les mer