Hopp til hovedinnhold
(INQUIRING MINDS)

♫ Jimi Somewhere (19) vil vekke følelser

(INQUIRING MINDS)

Drammen-talentet Benjamin Schandy alias Jimi Somewhere kunne denne helgen feire tre store ting:

1) 19-årsdag
2) At det er ett år siden hans aller første Soundcloud-slipp
3) Ny EP! 

Vi gratulerer selvsagt med alt, og ba tenåringen brekke ned sistnevnte låt for låt. Se hva godgutten forteller 730 om EP-en MEMORIA nedenfor. 

Fun fact: Alle feature-artistene er folk tenåringen har blitt kjent med via Twitter. 


Hele prosjektet er tatt opp, skrevet og produsert av meg og min bestevenn og produsent Milo Orchis på internatrom 310 ved Tyrifjord videregående skole. EP-en handler om å føle seg fanget, forelsket og fortapt, men håpefull. Jeg håper dette prosjektet vekker følelser og kan bety like mye for deg som det gjør for meg, forteller Jimi Somewhere om MEMORIA.

«MEMORIES» – «Memories» er en hyllest til vennene mine og alle minnene våre. Føler også det er en veldig god introduksjon til universet jeg prøver å skape både sonisk og når det kommer til tekst. Delen som kommer mellom versene mine og droppet er et av mine favoritt-moments på hele EP-en. 
«ESCAPE» – «Escape» er den første sangen vi lagde til prosjektet og det har også vært lead-singelen. Det er en veldig melankolsk låt som handler om å føle seg fanget og deprimert. Det er også den sangen som har gitt meg mest oppmerksomhet både i Norge og resten av verden, noe jeg er veldig takknemlig for. Den har åpnet mange dører for meg.
«COLORS» (feat. Young Lungs & Closed Doors) – «Colors» er kanskje min personlige favorittsang fra EP-en. Den handler om å elske en person for alle fargene deres, hvis du skjønner? En person som er alt fra gul til rød, blå og svart.  Vet ikke om det gir helt mening men det gjorde det i hodet mitt da jeg skrev låta. Å omfavne noen for deres negative sider og ikke bare de positive, men elske alle deres farger. Med på sangen har jeg to veldig talentfulle venner av meg fra Nord-Amerika. Young Lungs fra Canada og Closed Doors som er en utrolig flink sanger fra New Jersey.
«FLOORS» – «Floors» er en sang jeg og Milo lagde under klassetur til Italia i fjor vår. Klokka var to på natta og vi snakket en del om fortiden og hvordan ting pleide å være. Alle disse følelsene endte opp som «Floors». Det handler egentlig bare om nostalgi og om hvordan ting endrer seg veldig fort. Vi recordet mesteparten av vokalene inne i et skap på hotellrommet, faktisk. Noe som var klumsete, men det funket.

«FERRIS WHEEL» (Feat. Titus Gilner) – «Ferris Wheel» er den sangen som får frem temaet på EP-en best. Den handler egentlig bare om hvordan det føles å vokse opp i en liten og trang by hvor det ikke skjer noe som helst og det er ingen som deler dine tanker eller interesser. Med på sangen har jeg også en av de første jeg ble kjent med over Twitter, Titus Gilner, som gjør slampoesi mot slutten. Jeg føler verset hans passer veldig bra med temaet i sangen. 
 
«THE BEACH» – Som jeg sa da dere premierte den for et par uker siden så handler «The Beach» om hvor komplisert det kan være å være forelsket. Det er den låta som er mest pop og uptempo av alle låtene. Jeg skrev den i 2015, så tror det er den eldste sangen på EP-en. 
– Jeg synes det er vanskelig å forklare sangene slik som jeg har gjort her men håper noe av det jeg sa ga mening. Og jeg vil helst at sangene skal få en egen betydning for de som hører dem, men ja! MEMORIA er ute nå! Gå og hør og skap egne minner til sangene. Det er det kuleste for meg <3

Nyeste saker fra 730.no

Les mer