Hopp til hovedinnhold
DOLO (IHNE PEDERSEN/9P RECORDS)

♫ Jaa9 går solo

DOLO (IHNE PEDERSEN/9P RECORDS)
 

Jaggu er det få rapgrupper i dag i forhold til sammenlignet med før. Men en av de eldre gruppene som holder koken er Jaa9 & OnklP, som har holdt det både jovialt og ekte siden startet av 00-tallet. Førstnevnte går nå solo i en alder av 35. Sjekk ut hans selvproduserte, dritstilige «Oppi her» nedenfor og les vår prat med ringreven. Selv om Johnny Engdal Silseth er en «gammel» artist, så synes han absolutt ikke at alt var bedre før.

Hvor lenge har du puslet med idéen om å gå solo?

– Onkl var jo så snill å nevne på soloskiva si i 2005 at folk skulle glede seg til skiva mi, så det var han som plantet den ideen kan du si! Nei, tanken har ligget der litt i bakhodet og ulma lenge altså, men så har jeg samtidig tenkt at for å få ting slik jeg vil og ønsker så har jeg en del ting jeg må utvikle og ikke minst klare å variere for å gjøre dette mer interessant over flere låter, og det er jeg ganske enkelt mer klar for nå. Dessuten har jeg og Akjeft fra Dirty Oppland leid oss inn et par dager i DAT Music i Urban Soundstudios på Løkka, og etter så mange år med hopping fra studio til studio er det så sinnssykt digg å endelig ha en liten base; et sted hvor man kan sitte og fikle i fred.

Har din selvproduserte singel et budskap?

– Budskap og budskap… Jeg laget denne hissige beaten som jeg var veldig fornøyd med, og så gjorde jeg et forsøk på å si en del ganske utbredte politisk korrekte meninger på en ganske ukorrekt måte, bare for å få det til å høres litt tøffere ut. Ellers tror jeg det som er av budskap er ganske tydelig.

Hvordan føles det å ikke ha med OnklP?

– Hahaha… Nei det har jeg ingen formening om på akkurat denne. Om han skulle sittet i sofaen bak meg alle de timene jeg har brukt på å banne og fikle med denne beaten, så hadde han blitt alkoholforgifta! Jeg og Pål snakker sammen, diskuterer ideer, vinklinger og spiller opp nye ting for hverandre hele tida, uansett hva slags prosjekt som er i lufta, så om han er med på låta eller ikke så gjør vi på et vis ting sammen uansett her i gården. Og det inkluderer forsåvidt Akjeft og Sjakkmats (SJKZ) og!

9 & P debuterte allerede i 2003. Hvordan ser du på dagens norsk rapscene?
– Jeg får så mark av alle de her før/nå greiene, ting var ikke såå gæærnt for 15 år sida som en del folk skal ha det til, men absolutt ALT er bedre i dag, og det er ikke noe å lure på. Vi er så veldig flinke til å innprente i folk at man skal ha respekt for dem som er eldre enn seg her i landet, men nå er det faen meg på tide å minne en del folk på at man skal respekt for dem som er yngre enn seg også. Og da tenker jeg ikke bare på musikk, men samfunnet generelt og faktisk. Nå får ikke jeg med meg absolutt alt som skjer rundt omkring da, men for meg dukker det opp nye folk med nye vinklinger, stemmer og stiler omtrent daglig – og det digger jeg. Ikke minst møter jeg jo på en del av them young cats som er innom og jobber i andre studioer oppi der vi leier, og bare det å ta seg et par sigg i fellesområdet og snakke litt røvere og musikk med de, det inspirerer meg voldsomt. Shout-out til Snow Boyz, Sondrey, Sebastian Zalo og Blvck O for å nevne noen!
 
Hehe, så hvem liker du best av Lil Xan, Lil Pump og Lil Skies?  
– Spæll nå Creedence!

Hva med Cardi B og Nicki Minaj?

– Nå skal vel kanskje Cardi slippe en del mer før vi kan sette disse opp mot hverandre, men jeg heier på Cardi.

Kendrick Lamar eller J. Cole?
– Kendrick.
A$AP Ferg eller A$AP Rocky?
 
 – Ferg.  
 


YG eller Nipsey Hussle?

– Jeg hadde en ganske tung Blood-periode her i fjor høst, som er heeeelt vanlig blant menn i min alder… Og jeg digger YG jeg as, men jeg må likevel svare Nipsey!Vi var veeeldig nære å få med et Nipsey-vers på
Sellout-skiva vår i 09. Det dreit seg på tida, men vi fikk om ikke annet en fin videodrop som jeg tror ligger på internuts et sted.

Post Malone eller The Weeknd?

– The Weeknd

Klish eller Kjartan Lauritzen?

– Det her er bare dårlig gjort, hahaha… Klish er fam fra mange år tilbake nå; en av de mest skilled kara jeg veit om og kanskje best i landet hva gjelder oppbygging/arrangering av låtene sine? På en annen side så er Kjartan Lauritzen Kjartan Lauritzen, fra bygda, gjør karriere på å være snill og latterlig fet, og er ikke minst en jeg har en slu plan om å prøve å lure med på skiva mi på et eller annet vis.. Så hva skal jeg svare da ‘a?

Perfekt svar. Helt til slutt; hvem vil du hilse til?

– Alle som har delt øl og latter med meg og mine folk fra dag 1, eller eventuelt var med noen som kjente noen som hadde et par øl engang og kom innom en snartur og lo litt. La oss le mer! Dessuten vil jeg veldig gjerne få sende ei bøtte love tilbake til Anna of the North-Anna, fordi hu var så meg snill å ga meg love her på 730 engang for en del år siden. Det er en Oppland-ting!

Sjekk ut den tøffe solosingelen til sitatmaskinen Jaa9 her:


Nyeste saker fra 730.no

Les mer