Hopp til hovedinnhold

♫: Indierocks «mest sexy» byr på fersk blekksprut

BLOC PARTY (FRENCHKISS)

To år før Frank Ocean avslørte at han ei er fremmed for å spoone menn, gikk Bloc Party-frontfigur Kele Okereke ut i media og fortalte at han var homofil (fun fact: Dette skjedde via det finurlig døpte magasinet Butt). Men parallelene til kontemporær R&B stopper ei der: For det britiske firkløveret drar nemlig en Beyoncé med sitt kommende fjerde album. Hvordan, sier du? R&B-gamets råeste MILF døpte som kjent sin fjerde langspiller 4 i fjor, mens poppunk-gutta fra London går for den ikke ulike tittelen Four når deres seneste sett dropper i august.

Tidligere denne uka hadde Kele & co verdenspremiere på sin ferske singel «Octopus» via BBC Radio 1. Låta er allerede i digitalt salg, og dropper seff også på 7-tommervinyl på ekte indievis 13. august.
 
Sjekk ut London-guttas energiske og lekre blekksprut her: 
 
(Saken fortsetter under.)

Russell Lissack, Gordon Moakes, Matt Tong og deres flotte frontmann (som i år stakk av med førsteplass i kåringen ‘indierocks mest sexy’ via nettstedet Nerve) fortalte Radio 1-DJ’en Zane Lowe at «Octopus» var en av de siste låtene de kokte opp under innspillingen av oppfølgeren til albumet Intimacy fra 2008:
 
– Tracklisten var mer eller mindre satt, men da vi jammet fram grunnlaget for «Octopus» under innspurten i studio, skjønte vi kjapt at det var noe spesielt på gang. Så vi spikket og pusset i vei, og plutselig bare satt den. Vi er veldig stolte av låta og gleder oss til å spille den live. Heldigvis for oss så er kalenderen fullstappet med gigs fra høsten av og ut hele neste sommer.
 
Yay! Det flinke firkløverets Four dropper 20. august via Frenchkiss Records. Settet er produsert av veteranen Alex Newport, som tidligere har jobbet med blant andre Mars Volta og Death Cab For Cutie.

P$: Bloc Partys evigunge «Banquet» for life + afterlife:
 

(Matt Tong >>> trommiser flest.)
 

Se også: Mer fersk musikk fra The Killers, No Doubt og Muse

Les mer