♫ Idiot-prat med Cir.Cuz

16. mar 2017 kl. 00:00
GLADGUTTER FOR LIFE (ARTISTPARTNER) 

GLADGUTTER FOR LIFE (ARTISTPARTNER) 

Musikalsk sett holder kanskje Cir.Cuz seg på trygt land, men det betyr ikke at de ikke tør å bevege seg utenfor komfortsonen på andre områder. 

Mats Melbye og Thomas Pedersen alias M.A.T.Z. og Lex Press utgjør den hit-hungrige Skien-duoen, og for noen dager siden spilte de inn musikkvideoen til «Din idiot» via en Facebook-livestream.

Fordi hvorfor ikke… 

Se resultatet nederst i saken. 


Hei Cir.Cuz! Dere spilte inn musikkvideoen live (!), hvordan gikk det?


– Hei 730! Det var mye spenning og litt skepsis i forkant av shooten, men det gikk heldigvis over all forventning. Man får bare ett forsøk og må gjøre det beste ut av det! I tillegg er det visse tekniske begrensninger når du skal streame live på Facebook, men vi tenkte det ville være gøy å prøve noe helt nytt! Vi hadde satt av god tid til forberedelser og teamet i Stockholm var dyktige på det de gjorde. Vi er kjempefornøyd!
 
Hva handler låten «Din idiot» om? 

Thomas: – For min del så handler låten om å se seg selv ifra utsiden i et forhold du var i for lenge siden. Når man får ting litt på avstand så ser man ofte hvor dumsnill og godtroende man har vært å hvor utrolig glad du er for at det ikke ble dere to allikevel! 

Mats: – Det handler også om dårlige forhold hvor den ene slenger dritt, den andre slenger dritt og hvor den ene er en bedreviter. Da står én igjen som «idioten». Låten er inspirert av personlige opplevelser.

«Din idiot» er en sterk tittel. Hva er det styggeste en jente har kalt dere?

Thomas: – Jeg er litt usikker, men de tradisjonelle «Idiot» og «Drittsekk» er gjengangere! «Fuckboy» har jeg blitt kalt også, hva nå enn det betyr… Det høres ikke ut som et kompliment akkurat. 

Mats: – Jeg har blitt kalt ganske mye. Stygg, psykopat, drittsekk, idiot, jævlig og slem. Det verste er vel kanskje «Jævla hore» og «Manipulerende jævel». Men de fleste sier vel av og til stygge ting i sinne 😂
 
Saken fortsetter nedenfor $$$ (ARTISTPARTNER)

 
Singelen ble lansert på kvinnedagen. Er dere feminister?

Thomas: – Jeg kan vel ikke kalle meg feminist, men at alle skal ha like rettigheter er jeg selvfølgelig 100% for!

Mats: – Tja, til en viss grad. Jeg er for likestilling og imot kjønnsdiskriminering. Det er jo ingen hemmelighet at kvinner styrer verden, som Beyonce også synger for full hals. Menn generelt sett kunne ikke ha levd uten kvinner, og de får oss til å si ting, og gjøre ting vi ellers aldri hadde sagt eller gjort.
 
Hvilke norske artister inspirerer dere mest om dagen?

Thomas: – Marcus & Martinus kanskje? De gjør det jo utrolig bra om dagen! Ganske rått å fått til så mye i så ung alder, respekt! 

Mats: – Det kommer litt an på hvilken inspirasjon man søker. Vi har en lang rekke artister i Norge som gjør mye bra, og vanskelig å plukke fra mengden. Men Morgan Sulele, Karpe Diem, Marcus og Martinus, Postgirobygget og OnklP er noen av dem.
 
Bra valg. Dere hyllet også Jahn Teigen på TV for litt siden. Hvem drømmer dere om at skal covre Cir.Cuz?
 
Thomas: – Ja, og det var virkelig et kjempegivende program å få være med på! Ole i’Dole har jo allerede gjort en cover av oss, og det var ganske stort i seg selv. Men… Trygve Skaug eller Maria Mena kanskje? Det er jo lov å drømme! 

Mats: – Hadde vært kult om det snart kom en ny norsk pop/rap duo som i likhet med oss har sverget livet sitt til musikk, og som kanskje en dag står foran oss og sier «jeg vokste opp til lyden av låta di». Vi dukket opp fra intet for snart 7 år siden, og på samme måte håper jeg at en ny act en dag vil stå foran oss og fremføre en av låtene våre!

Se musikkvideoen til «Din idiot»:

Se også: – Vi har ikke lagt rap helt på hylla