Hopp til hovedinnhold
(SONY)

♫ Hitvarsel: Norges russelåt-konge leverer igjen

(SONY)

I fjor laget 21 år gamle Martin Tungevaag det som hands down var den beste og mest suksessfulle russelåten til dags dato. «Samsara» var så catchy at den lå fire uker på andreplassen på VG-lista, toppet Spotify i Norge og ble nominert til Spellemannspris. Den var også på førsteplass på salgslistene i Finland, og nummer 2 i Sverige. Ikke verst for det som i utgangspunktet var en bestillingslåt fra en norsk russebuss. 

Også russelåten «Wicked Wonderland» gjorde det sterkt, og aller størst var den utenlands. Faktisk gikk den helt til topps i Østerrike, og lå på topp 10 i Norge, Sverige, Tyskland og i Frankrike. 

I dag slipper Ålesund-produsenten oppfølgeren til «Samsara» som er laget for samme buss, som nå har presentert sitt endelige konseptnavn, «Springfield». (Russen er kompliserte folk.) 

Med på låten har Tungevaag vokalist IMA sobè og de tyske hitmakerne i ItaloBrothers. De tre brødrene som ikke er brødre er kanskje mest kjent for «Love is on Fire» og «Stamp on the Ground», sistnevnte stemt frem som årets russelåt i 2010. $$$ 


Hør nye «Springfield» via Spotify eller WiMP nå, og se vår lille prat med det norske talentet under. 

Hei Martin! Hva kan du fortelle om (den ekstremt catchy) nye låten «Springfield»?

– Låten er produsert for russebussen Samsara, som nå slipper sitt endelige navn og konsept, Springfield. «Samsara» har i lang tid vært en russehit, så vi følte at dersom vi skulle toppe dette måtte det bli et samarbeid med russe-legendene ItaloBrothers. De har i flere år hatt hits som slår veldig godt an blant russen. Så jeg tenkte dermed å få dem med på noe som ikke var så vanlig for ItaloBrothers, nemlig kvinnevokal samt et litt lavere tempo i låten. Dermed er «Springfield» den første offisielle låten som ItaloBrothers slipper som har kvinnevokalist. 
 
Hvordan ble samarbeidet med svære ItaloBrothers til?

– Jeg ble kontaktet av et bookingselskapet som holder til i Tyskland. Dette var i fjor sommer og de ønsket å ta en prat med meg angående musikken min og planer fremover. Vi mailet litt frem og tilbake, også nevnte han at de hadde kontakt med ItaloBrothers. De hadde hørt mine tidligere låter og bookingselskapet satte meg i kontakt med produsenten bak ItaloBrothers. Vi snakket litt løst om musikk og ideer til et samarbeid, og vips hadde vi en plan. Vi fikk snekret sammen en låt som alle ble veldig fornøyde med.
 

Hvordan var det å bli nominert til årets hit på Spellemann med det som i utgangspunktet var en russelåt?

– Hadde ingen forventning om å vinne, men bare å bli nominert med en russelåt synes jeg er en seier i seg selv. Det har aldri skjedd før og jeg tror pressen, aviser, radio, TV etc. er mye mer positive til (enkelte) russelåter nå enn de var for bare 2-3 år siden. Russemusikk var da for de fleste søppelmusikk, mens nå spilles det flere forskjellige russelåter på radio opp til flere ganger daglig.
 
Låtene dine løftes ofte av en kvinnelig vokalist, hvem i Norge ville du helst hatt med på en singel? 

– Godt spørsmål. Det er for mange flinke til å kunne velge én.
 
Flere av russelåtene dine har fått tidenes suksess, både her i Norge og utenlands. Hva er planen din for å ta verden med storm?

– Det har godt veldig bra med russemusikken så langt, og jeg er veldig overrasket over hvor langt man kan komme med å kun produsere det, men om det klarer å ta verden gjenstår å se.

Se også: Apestreker fra Martin Tungevaag (VIDEO) 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer