Hopp til hovedinnhold
TRE GANGER EKSTRA (PÅL LAUKLI)

♫ Hertugen av Nesodden: – Et anthem for dem som liker å marinere i marinaen

TRE GANGER EKSTRA (PÅL LAUKLI)

Pimp-gudens utvalgte sønn, Nesoddens hertug, hele Norges brusbaron? Oral Bee har mange kjære navn. Nå er ringreven tilbake med nytt album. Sammen med Big Ice og Mr. Pimp-Lotion utgjør han Da Playboy Foundation, i nyreligiøse kretser kjent som Den hellige treenigheten, og nok en gang øker de kvaliteten på sommeren din med barbeque-sertifiserte West Coast bangers.


Oral Bee har ikke tatt foten vekk fra gassen ett sekund de siste årene; dette er hans tredje album på tre somre. I tillegg laget han høsten 2016 ukentlige bangers for P3s
Verdens rikeste land.

Sammen med Morgan Sulele så har smashen «Høyt over Oslo» streamet til platina etter to måneder. Han gjester også Warners unge stjerneskudd Benjamin Beats’ nye single «Dagen jeg blir rik» og er tungt involvert i Mr. Pimp-Lotions kommende debutalbum
Lotion’s Eleven.
Oral Bee og Mr. Pimp-Lotion har i tillegg sin egen podcast, Lotion & Smedstad, hvor de i år blant annet har hatt Chirag fra Karpe Diem og Jaa9 & OnklP som gjester. Lotion & Smedstad har 12.000 månedlige lyttere, og i sommer kjører de live podcast på Slottsfjell torsdag 13. juli.

I september kommer Oral Bees første krimroman,
Snøstorm; utgis under hans egentlige navn Anders K. Smedstad på velrenommerte Kontur forlag.

Men nå er det albumet som gjelder.
Spill alle låtene her, mens du leser fra Oral Bee og Big Ice forteller om det de serverer.

«De hellige tre» med Mr. Pimp-Lotion & Big Ice (produsert av Rob-E)

Beezy: – På fjorårets classic «Pimpguden Befalte Meg Til Det» så jobbet jeg med mange forskjellige produsenter. Denne gangen var planen at alle låtene skulle være produsert av Da Playboy Foundation, men jeg måtte ha med denne mørke bangeren fra en av mine Cali-favoritter, Rob-E. Jeg har gjort tre album på et år hvis man inkluderer «Ukas Banger»-prosjektet for P3. Har i tillegg skrevet krimroman, leverer podcasten Lotion & Smedstad, driver Brusbloggen, gjør flere features enn Quavo, og en bag med konserter… «Hvis du tror du grinder som meg/da er denne låta en reminder til deg». Ice hisser seg opp på verset sitt, deilig å høre han gå fullstendig aggro i singleten! Jay Pea, ungpikenes favoritt fra Topp 20, er en villbass på scratching og ga låta et ekstra løft med sine tøffe cuts.

Big Ice: – Etter rap-debuten min på «Iceberg Slim» for noen år siden var det på tide å gå hardt på mic-en igjen. Nå for tiden bedriver jeg ekstremsport både på mølla og på micen. Jeg er blitt så varm i trøya at jeg «står og golfer med din bitch, vi er på hull 8 / folk er på dick-en nå, men hvor var de i ’08?»

«Føles som en drøm» med Mr. Pimp-Lotion & Swell (produsert av Mr. Pimp-Lotion & Oral Bee)

Beezy: – De siste årene har Pimpguden vært særdeles generøs mot oss playaz og det føltes naturlig med en stormannsgal takkelåt til både PG og gatene. Da vi spilte en legendarisk utsolgt julekonsert i Jakobkirken i fjor hadde vi med oss koret Swell, som puttet en aldeles magisk vibb på låtene våre. Vi var nødt til å få dem med på en banger på albumet og deres dirigent, Sverre Tollefsen Laupstad (selv aktuell nå med bandet Lyse Netter), sørget for at dette ble en touchdown uten like. Å høre et stort kor synge om å «tosse dubs» er i seg selv utrolig tilfredstillende. Godgutten Markus Neby tok seg selv på fersken i å skinne på gitar her også. Mikset av trollmannen Jon Marius Aareskjold.

Fortsetter nedenfor

HERTUGEN AV NESODDEN (PÅL LAUKLI) 
 

«Få meg på» med Chris Lie (produsert av Chris Lie, Big Ice & Oral Bee)

Beezy: – Jeg er jo ofte vemmelig mot damer i tekstene, men liker også å lage hyllester til dem. Denne er en salute til de kuleste breeziene. Koret Swell korer litt på denne også og Chris Lie stjeler fullstendig showet med gjesteverset sitt. Han Norges mest undervurderte R&B-champion, helt magisk på harmonier. Chris og jeg jobber med et album som duo nå, under navnet Splash Brothers. Det blir helt insane, litt mer pop/R&B enn mine tidligere utgivelser. Se opp for det i 2018!

Big Ice: – Jeg klarer selvfølgelig å snike inn litt fete basser og juicy leads på denne. Dubs up! Låta er mikset av Poppa Lars.

«Lyden av min click» med Mr. Pimp-Lotion (produsert av Mr. Pimp-Lotion & Oral Bee)

Beezy: – En mobby og hensynsløs banger. Mix av gammel og ny West Coast, med både talkbox og auto-tune. Lotion får også gitt en shout out til sitt store idol, Estlands Tommy Cash, her. Låta er mixet av vår gamle nemesis, Poppa Lars. Vi var redde for at han kom til å sabotere mixen ved å legge på «East Coast»-filter på lydene, men han leverte som om han mixet den under Calis skyfrie himmel.


«Marinerer i marinaen» med Mr. Pimp-Lotion (produsert av Mr. Pimp-Lotion & Oral Bee)

Beezy: – Da vi spilte inn videoen til «Sannsynligvis meg» på en yacht utenfor 1450-kysten i fjor ble jeg motivert til å lage et anthem for de som liker å marinere i marinaen. Altså de som ikke en gang drar ut på havet, bare ligger fortøyd og brisker seg på brygga. Sommerlåt uten like, og den fungerer i følge rykter også godt på BBQs. Markus Neby viser igjen hvorfor han er landets mest treffsikre gitarist. Mikset av Funkin’ Matt.

«Vinter til sommer» med Mr.Pimp-Lotion (produsert av Big Ice & Oral Bee)

Big Ice: – DPF elsker sommer’n, og denne låta ble laget i vinter mens vi drømte om sommer! Collabo-produksjon dere hele DPF bidrar. Jeg fyrte opp noen varme synther, og kjører talkboxen via Markus Neby sin gitar her, a la Jon Bon Jovi. Første gang vi har forsøkt talkbox via gitar og det ble funky.

Beezy: – Denne handler om å transformere all vinter-shit om til sommer-shit. «Vi lager beats som gjør kakao til iste».

«Hvem er bossen» med Mr. Pimp-Lotion (produsert av Big Ice)

Big Ice: – Jeg er megafan av produsentene Mike Mosley og Sam Bostic, og legendariske Khayree. Sistnevnte skaper alltid en mystisk, tøff stemning i låtene han produserer, spesielt på de gamle låtene til Mac Mall. Jeg var inspirert av de produsentene da jeg lagde denne litt smådystre, Vallejo-aktige banger’n om all hustlingen vi i DPF foretar oss.

Beezy: – Ice og jeg hadde hatt denne kula i kammeret en god stund, men prosjektilen traff ikke bulls eye før Lotion hoppet på den og vi gjorde om versene til «back and forth»-rapping. Mr. Pimp-Lotions debutalbum Lotion’s Eleven kommer forøvrig 11. august, og han varmer opp gatene med mange gjestevers på dette albumet. «Beaten dunker sånn som Serge Ibaka / jeg slurper på noe Urge, kall meg Urge Ibaka».


«Hva jeg ville» (produsert av Big Ice)

Big Ice: – En smoothie!

Beezy: – Handler om å havne i «friend zone’n» til en femstjerners chick når man egentlig ønsker å være i den erogene sonen hennes. «Putta hånda mi på låret ditt, du dro den vekk/jeg sa jeg kødda, så vi lo den episoden vekk».


«Skarpskytter» med Mr. Pimp-Lotion (produsert av Mr. Pimp-Lotion & Oral Bee)

Beezy: – Jay Pea on the cuts igjen på denne! Dunkel låt fullastet med jakt-metaforer. Ikke så BBQ-vennlig, men lytterne kan ta den frem igjen når jaktsesongen begynner. «Du hører skudd fra savannen/snakker vi om haters har vi redusert bestanden».

«Gangsta-rap fikk meg til å gjøre det» med Mr. Pimp-Lotion (produsert av Mr. Pimp-Lotion & Oral Bee

Beezy: – Gangsta-rap har hatt voldsom innflytelse på livene våre, fra hvordan vi snakker, går kledd, til hva vi spiser og drikker. Lotion flyttet til Texas på grunn av at han var vilt fan av Geto Boys. Tittelen er et nikk til Ice Cubes «Gangsta Rap Made Me Do It», og de som har et øre i gatene vil nok høre at beaten er inspirert av YGs «I Wanna Benz». På tredjeverset switcher vi opp beaten helt, et triks som blant annet Above The Law og nevnte Khayree har brukt. G-shit for alltid! Denne har ligget i safen et par år, vi syntes den passet inn på dette albumet. Big Ice sitt favorittspor her.

«Tungvekter» med Mr. Pimp-Lotion (produsert av Big Ice)

Big Ice: – På denne produksjonen fyrte jeg opp enda flere analogsynther, props til Mr. Briggs på Prolyd, og laget en herlig, melodisk West Coast komposisjon a la legendariske Battlecat sine beats. Greit at tungvekterne Oral Bee & Mr. Pimp-Lotion får bryne seg på noe classic 90’s shit! Denne er strictly for them West Coast peeps mane!

Beezy: – Ice har sin helt særegne sound og har en synth-park uten like. Han gasset meg med denne spretne beaten helt i sluttfasen av albumet. Vi gir også shoutouts til en del anerkjente tungvektere på låta.«Jeg trenger ikke stjele money/for jeg sitter på Sulele-money!»

«Historier fra virkeligheten» med Mr. Pimp-Lotion (produsert av Mr. Pimp-Lotion & Oral Bee)

Beezy: – Sørstatsinspirert produksjon på denne, honnør til Rap-A-Lot. Neby Babyen dukker opp på gitar igjen her og fuzzer opp stemningen. Teksten er bokstavelig talt historier fra virkeligheten. Handler om en gang vi havnet i et snøras på vei til konsert i Hemsedal, og om en gang vi spilte på et såpass hett og lummert party på Hankø at vi fikk støt av mikrofonene når de kom nær leppene. Igjen er det altså på sin plass å takke PG! Catch podcasten Lotion & Smedstad live på Slottsfjellfestivalen 13.juli, få med deg Lotions sensasjonelle debut-album i august, min krimroman «Snøstorm» i september og vår konsert på Rockefeller 1. september.

Les mer