Hopp til hovedinnhold
;) (LASSE FLØDE/UNIVERSAL MUSIC)

♫ Hennes beste hittil? Dobbelt opp fra norske Billie Van

😉 (LASSE FLØDE/UNIVERSAL MUSIC)

Hennes beste låt til nå? Det synes både vi og Billie Van selv, så det er ikke utenkelig at «Cool Your Soul» kan bli en digg liten sommerhit.

Og andre som allerede har hørt den live er enig… 

– Det er den sangen hvor jeg har merket mest umiddelbar respons fra publikum. Teksten er jo egentlig trist, men den får folk til å groove og smile og danse og det er kjempeinspirerende, forteller rockabilly-popstjernen via e-post. 

På spørsmålet om hvilke glad-triste låter hun selv liker svarer hun kjapt «Irreplaceable» av Beyoncé, en låt hun også slipper sin tolkning av i dag. Mer om det under.

Billie Van forteller videre at «Cool Your Soul» handler om å dumme seg ut ovenfor for noen man er glad i, og å gjøre noe man ikke skulle gjort. Og hvis du hører litt av Jonas Alaska i låten er det ikke rart, kjæresten og bandkollegaen har sammen med Mikhael Paskalev og Morten Søgaard produsert supersporet. 


Hør «Cool Your Soul» via ny tekstvideo:


Tilbake til Beyoncé:

I samarbeid med gjenvinningsprosjektet Resirkulert Lyd har Billie Van gjort sin egen vri på Beys 2006-hit «Irreplaceable». En låt som allerede er ganske norsk, da den er skrevet av Ne-Yo og Beyoncé med den norske kvartetten Tor Erik Hermansen og Mikkel Eriksen alias Stargate, Espen Lind og Amund Bjørklund.

Billie Van forteller til 730 at det ikke var et vanskelig valg. 

– Jeg ble veldig glad for å bli spurt om å resirkulere en hvilkensomhelst låt fordi det var en supergod grunn til å (endelig) gjøre en cover av Beyoncé – noe jeg ellers ikke hadde kastet meg ut i av åpenbare grunner. Hun er en av de råeste jeg vet om, og det var kjempegøy å gjøre Beyoncé-licks og å være rnb-stjerne for en studiodag.

Oslo/København-artisten forteller videre at hun dog hadde tatt det ganske chill hvis hun fikk være Beyoncé på ekte for en dag. 

– Jeg tror jeg bare ville stått og danset foran speilet hele dagen til «min» egen musikk.

Hun er også usikker på om Beyoncé ville likt hennes alternative vri på «Irreplaceable».  

– Hehe, gøy å vite at vi har hver vår utgitte versjon. Vet ikke om hun ville likt den. Min er vel hakket mer indie enn hennes, og mye mer jolly og sløy. Men kanskje hun liker sånt? 


Ja, kanskje det. Hør Billie Vans indie-tolkning av «Irreplaceable»: 

Se også: Låt for låt med Jonas Alaska

Nyeste saker fra 730.no

Les mer