Hopp til hovedinnhold
<3 (EMIL SOLLIE/SONY MUSIC)

♫ Har norske Matilda (20) laget en av høstens fineste låter?

<3 (EMIL SOLLIE/SONY MUSIC)

Oppdatert 31. oktober: Se musikkvideoen til låten nederst i saken. 

Svensk-norske Matild Gressberg slapp sin n-y-d-e-l-i-g-e nye singel «Declarations of Love» i går, som er et perfekt eksempel på hvorfor vi har troen på henne. Det er få som klarer å treffe både bredt og rett i hjertet på lytteren, men vi tror hun kan klare det med «Declarations of Love». En låt både 16- og 60-åringer kan falle for. 

Og så hjelper det jo at Kongsvinger-jenta i en alder av 20 år skriver modne tekster mange andre bare kan drømme om, og har en sjeldent sår og vakker stemme. «Declarations of Love» er utviltsomt en av høstens fineste norske låter, sammen med OnklP & De Fjerne Slektningenes «Styggen på ryggen»


Vi måtte derfor stille Matilda et par spørsmål, som du kan lese mens du hører låten i Spotify, WIMP eller iTunes. 


Hei Matilda! Først: Wow! Gratulerer med råfin ny singel. Kan du fortelle litt om 
«Declarations of Love»


– Tusen takk! Låta handler om den klassiske usikkerheten rundt det å skulle slippe noen innpå seg, uten å vite sikkert om man blir sluppet inn tilbake.
 
Er det en spesiell person du synger om? 
– Jepp.
Hvem da? Neida, du trenger ikke å utdype. Men du synger at du ikke skremme vedkommende med «Declarations of Love». Er det noen du VIL gi en kjærlighetserklæring til?    
                              
– Jeg vil gjerne gi en slags småklein kjærlighetserklæring til alle de fantastiske menneskene som deler på sosiale medier til den store gullmedaljen hver eneste gang jeg gir ut noe eget, eller covrer noen andres låter! Pris settes på det. Virkelig, tusen takk!
Fortsetter under 


Vi falt helt for din cover av «Styggen på ryggen». Hva er det du liker best med originalen? 

– Så hyggelig, tusen takk! Jeg tror at hvis jeg skal peke ut en ting jeg liker best med originalen så må det være det sårheten i stemmen til OnklP som gir meg gåsehud og får meg til å føle at han virkelig hadde det vondt da han skrev låta.

Hvordan har responsen vært? Har du hørt noe fra OnklP eller Slekta?  

– Responsen på min cover har vært ganske overveldende! Så sjukt mange mennesker har sett den, delt den, kommentert og gitt tilbakemeldinger! Til og med selveste OnklP kostet på seg en Tweet min vei, og Åsmund Lande var kjapt inne på Facebook og kommenterte. Sånt er stas!

Fortsetter under (EMIL SOLLIE/SONY MUSIC)

Du har allerede varmet opp for dritflinke First Aid Kit på Sentrum Scene. Hvem i hele verden ville du helst dratt på turné med?  
                                      
– First Aid Kit <3 Hvis jeg kunne ha valgt helt fritt på øverste hylle hadde jeg dratt på turné med Coldplay. Jeg hadde ikke trengt å spille en gang! Hvis jeg kunne vært roadie eller hentet kaffe hadde det vært mer enn nok for meg.

Kan du fortelle en fun fact eller hemmelighet om deg selv?                                                                                                                             
– Jeg tror jeg innehar en eller annen rekord i antall parkeringsbøter. Delvis min fortjeneste at Bymiljøetaten i Oslo fortsatt går rundt!  
LOOOL! Takk Matilda, har du ellers noe på hjertet? 

– Løp og kjøp (eller stream) «Declarations of Love»! Spread the løøøv <3


(EMIL SOLLIE/SONY MUSIC)

Oppdatert: Se musikkvideoen til Matildas «Declarations of Love»: 
Se også: 
♫ Hør «Styggen på ryggen» akustisk (VIDEO)  

Nyeste saker fra 730.no

Les mer