♫ Gulla fra Drøbak rapper for en snillere verden

26. nov 2018 kl. 00:00
GULLA ER LEI (

GULLA ER LEI (YOUTUBE)

Hun er fersk i det norske hip hop- og R&B-landskapet, men satser solid: Denne helgen klinte Gulla til med både albumslipp og (veldig 2018-aktuell) musikkvideo.

På albumet Y utfordrer Gulla måten vi snakker om både ytringsfrihet, ungdomskulturen, og skjønnhetsindustrien, og ikke minst hvordan sistnevnte kan påvirke oss. Selv sier hun det slik:

– Jeg vil prøve å gjøre verden litt snillere, rausere og aksepterende. Tenke litt mindre på hva vi spiser og hvordan vi ser ut, og rette blikket utover. Jeg vil ta med folk inn i et univers med store spørsmål, harde beats, og mye kjærlighet.

Scroll ned for å lese vår prat med reflektert Drøbak-jente <3

Hør plate her og se musikkvideoen til «Industri» nederst i saken:

Heisann, Gulla! Når begynte du å rappe?
 
– Hei 730! Jeg lærte meg å rappe av min åtte år eldre bror. Da jeg selv var 5-6 år gammel rappet vi Klovner i Kamp sammen. Senere ble det mye Karpe. Jeg skrev mye forskjellige tekster, både sang og rap, men begynte for alvor å sette beats og bars sammen for snart tre år siden. 

Hvem inspirerer deg?

– Bob Dylan er familiens overhode og har vært med på å prege hvordan tekstene utformes. Som nevnt ble Karpe en stor inspirasjon, også når det gjelder å sette ting på dagsorden. Beyoncé og Nicki Minaj er også verdt å nevne. Nå om dagen går det mest i Jon Bellion. 

Fett! Du setter søkelyset på samfunnsproblemer med «Industri», hva skal vi gjøre?

– Jeg tror vi er på god vei til debatt og jeg har sett mye positivt som har skjedd siden jeg skrev låta for snart to år siden – men vi har fortsatt en lang vei å gå når det kommer til annonsering av diverse produkter som skal gjøre oss vakrere og «perfekte». Det er en stor business som bare blir større og større, men som mangler rammer og regler… Det er også viktig å poengtere at videoen skal fremstille hvordan jeg har opplevd å vokse opp i den omdiskuterte millenniumsgenerasjonen

Se premieren her: 


Se også: Vi anmelder norske Harajuku – verdt å se?