Hopp til hovedinnhold
SINGELCOVERET SITT, GITT (HES)

♫ Gjønete klinefest fra Mikhael Paskalev ?

Skal du på festival i sommer skal det godt gjøres å ikke ramle borti Mikhael Paskalev.

Den norsk-bulgarske sunnmøringen har de siste dagene gjestet både Bergenfest og Drøbakfestivalen, og har blant annet Slottsfjell, Vinjerock, Øya og Elvefestivalen på 2017-plakaten. For noen uker siden slapp Ålesund-sangeren den etterlengtede Joe Wills-produserte singelen «Shotgun», og i dag har 730 æren av å vise frem musikkvideoen. Se premiere nederst i saken. 

Hei Mikhael! Hvordan føles det å være tilbake? 
Etter å ha brukt flere år på å ferdigstille musikk føles det sjukt godt å bevege seg videre til neste kapittel av plata. Som jo går mest ut på å spille den live. Men det e ei ny utfordring. Veldig glad for å ha kommet me til neste level. Litt som når man endelig fikk supermario til å slå den svære padda! 
Du spilte på Bergenfest på torsdag, hvordan var det? 

– Gøøy. Liam Gallagher ga meg en high-five etter giggen! neida, men sikkerhetsvakta gjorde det. 

Fortsetter nedenfor 

CAPTION THIS (HES)

Tøysegutt! Men du, hva er ideen bak musikkvideoen til «Shotgun»? 

– Synes videoen får frem det låta handler om; selvtilliten, troa på at man er spesiell, i dette eksempelet at man er «i et eksepsjonelt forhold», trenger ikke penger, og livet er en sjarmerendes film med ingen dølle øyeblikk.

– Men den handla også da om hvor høyst usannsynlig og urealistisk det er, og om mulig bare kortsiktig. En kompis av meg Ben Hicks hadde laget en kortfilm som satt seg fast i hodet mitt som relevant til «Shotgun», så jeg fikk lov til å snu den litt på hodet og klippe den på nytt.

Hvorfor dropper du å være eyecandy selv denne gangen? 

– Haha. Mest fordi jeg jobber med en video til en annen låt på plata som er en slags oppfølger til «Witness»-videoen og den karakteren. 
Hva handler «Shotgun» om?
– «Shotgun» handler om sjeløyd selvtro, -glimtet i øyet til en person som på papiret ikke har noe å vise til, men som heller ikke har nok innsikt til å fatte det. Tenåringens tro på at livet er som en film, vrangforestillinger om egen storhet og hvordan den aldri har kontakt med virkeligheten.

Såpass ja. Hva blir aller mest stas i sommer? 

– Baaade! Plateslipp, Slottsfjell og Øya! <3

Se verdenspremiere på musikkvideoen til «Shotgun» via regissør Ben Hicks:

Se også: Bittert (og råfint!) fra Billie Van

Les mer